Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the wp-pagenavi domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /var/www/1084911002/mijnreceptenbundel.nl/wp-includes/functions.php on line 6114
Gevulde kiprolletjes | mijn receptenbundel

Gevulde Kiprolletjes, een heerlijke variatie

kan gebakken worden in een springvorm of zelfs in een uitgeholde stokbrood

Omschrijving

| Hoofdgerecht/ gevogelte/ 4 a 8 pers

| ± 15 min voorbereiding, 30 + 10 min bakken

| 2024.10 – gezien op instagram en zelf uitgeschreven

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

kip

  • 700 gr kipfilet
  • zout en zwarte peper uit de molen (of kippekruiden)
  • 100 gr geraspte kaas (smaak naar keuze, ik gebruik vaak Emmentaler) 

vulling

  • 150 gr geraspte wortelen
  • 125 gr fijn gesneden bladpeterselie (is minder scherp dan krulpeterselie)
  • 150 gr (blikje) champignons
  • 200 gr geraspte kaas (ik gebruik vaak Emmentaler)
  • 100 gr roomkaas (bv mascarpone of ricotta)

exra

  • springvorm (of cheesecakepan) van ± 24 cm Ø
  • OF een mooie baguette die je kan uithollen en vullen

Bereiding

voorbereiding
  1. snij de kipfilets doormidden en overlangs door, snij tenslotte in beide helften van de kipfilet in 4 of 6 stukken.
  2. sla ze plat tussen een vel folie
  3. kruid met peper en zout, aan beide kanten of kippekruiden
  4. neem je baguette, snij er overlangs als het ware het deksel af en hol de binnenkant uit
vulling
  1. rasp de wortel – snij de peterselie fijn – snij de champignons in kleine stukjes
  2. indien je verse champignons gebruikt, bak ze heel even aan
  3. voeg de geraspte wortelen, de fijn gesneden peterselie, de (licht aangebakken) fijn gesneden champignons en tenslotte de roomkaas toe in een grote kom en meng goed
opmaken
  1. oven voorverwarmen op 180 °C, boven en onderwarmte
  2. neem een plakje kipfilet en leg er 1 goeie eetlepel vulling op
  3. rol de kipfiletplakjes stevig op
  4. vul je bakvorm met de opgevulde kiprolletjes en bak ze 30 min in een voorverwarmde oven
  5. OF vul je baguette op met de kippenrolletjes, leg je baguette op een bakplaat met bakpaper en bak in de oven gedurende 30 min in een voorverwarmde oven 
afwerking
  1. neem een schaaltje en meng 2 eieren met zure room en de gemalen kaas
  2. giet dit mengsel over de rolletjes
  3. zet terug in de oven en bak nog eens 10 a 15 min
  4. serveer met frietjes en een lekker rauwkost

Categorieën