Gevulde kipfilet risotto

Omschrijving:

Hoofdgerecht | gevogelte | kip | 4 personen
Bereidingstijd: 25 min
Bron: infokaart bij de plus, februari 2014

Ingrediënten:

  • 4 kipfilets
  • 150 gr roomkaas met ananas
  • 1 tl kerriepoeder
  • 1 pak Risotto
  • 1 zakje panklare doperwtjes 150 gr
  • 1 vleestomaat (in blokjes gesneden zonder pitjes)
  • 2 sjalotjes (fijngesneden)
  • houten prikkertjes
  • 1 el olijfolie
  • 25 gr boter
  • p&z

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 180 C.
  2. Snijd de kipfilets open zoals een envelop. Kruid met peper, zout en wat kerriepoeer.
  3. Vul ze met de ananasroomkaas en vouw weer dicht. Zet vast met een prikkertje
  4. Verhit een koekenpan met boter en bak de kipfilets goudbruin aan alle zijden. \
  5. Zet ze vervolgesn ca 10-15 min in een voorverwarmde oven.
  6. Maak in de tussentijd de risotto, laat de sjalotjes even bakken in een scheutje olijfolie. Voeg de risottorijst erbij en bereid volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  7. Op het laatst de doperwtjes en de tomaatblokjes toevoegen en even verwarmen. Indien nodig extra op smaak brengen met peper en zout.
  8. De risotto in borden scheppen en de kipfliets in het mdden plaatsen.

Voedingswaarde:

  • Energie: 520 Kcal/ 2184 Kj
  • Eiwit: 42 gr
  • Koolhydraten: 29 gr
  • Vetten: 28 gr

 

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten