Omschrijving:
Hoofdgerecht | gevogelte | kip | 4 personen
Bereidingstijd: 25 min
Bron: infokaart bij de plus, februari 2014
Ingrediënten:
- 4 kipfilets
- 150 gr roomkaas met ananas
- 1 tl kerriepoeder
- 1 pak Risotto
- 1 zakje panklare doperwtjes 150 gr
- 1 vleestomaat (in blokjes gesneden zonder pitjes)
- 2 sjalotjes (fijngesneden)
- houten prikkertjes
- 1 el olijfolie
- 25 gr boter
- p&z
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 180 C.
- Snijd de kipfilets open zoals een envelop. Kruid met peper, zout en wat kerriepoeer.
- Vul ze met de ananasroomkaas en vouw weer dicht. Zet vast met een prikkertje
- Verhit een koekenpan met boter en bak de kipfilets goudbruin aan alle zijden. \
- Zet ze vervolgesn ca 10-15 min in een voorverwarmde oven.
- Maak in de tussentijd de risotto, laat de sjalotjes even bakken in een scheutje olijfolie. Voeg de risottorijst erbij en bereid volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Op het laatst de doperwtjes en de tomaatblokjes toevoegen en even verwarmen. Indien nodig extra op smaak brengen met peper en zout.
- De risotto in borden scheppen en de kipfliets in het mdden plaatsen.
Voedingswaarde:
- Energie: 520 Kcal/ 2184 Kj
- Eiwit: 42 gr
- Koolhydraten: 29 gr
- Vetten: 28 gr