Gevulde kipfilet risotto

Omschrijving

| Hoofdgerecht/ 4 pers

| ± 25 min

| infokaart bij de plus, februari 2014

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • 4 kipfilets
  • 150 gr roomkaas met ananas
  • 1 tl kerriepoeder
  • 1 pak Risotto
  • 1 zakje panklare doperwtjes 150 gr
  • 1 vleestomaat (in blokjes gesneden zonder pitjes)
  • 2 sjalotjes (fijngesneden)
  • houten prikkertjes
  • 1 el olijfolie
  • 25 gr boter
  • p&z

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 C.
  2. Snijd de kipfilets open zoals een envelop. Kruid met peper, zout en wat kerriepoeder.
  3. Vul ze met de ananasroomkaas en vouw weer dicht. Zet vast met een prikkertje
  4. Verhit een koekenpan met boter en bak de kipfilets goudbruin aan alle zijden. \
  5. Zet ze vervolgens ± 10-15 min in een voorverwarmde oven.
  6. Maak in de tussentijd de risotto, laat de sjalotjes even bakken in een scheutje olijfolie. Voeg de risottorijst erbij en bereid volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  7. Op het laatst de doperwtjes en de tomaatblokjes toevoegen en even verwarmen. Indien nodig extra op smaak brengen met peper en zout.
Voedingswaarde
Energie: 520 Kcal Eiwitten: 42 gr Vetten: 28 gr Koolhydraten: 29 gr

Categorieën

Print Friendly, PDF & Email