Gevulde kipfilet risotto
Omschrijving
| Hoofdgerecht/ 4 pers
| ± 25 min
| infokaart bij de plus, februari 2014
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- 4 kipfilets
- 150 gr roomkaas met ananas
- 1 tl kerriepoeder
- 1 pak Risotto
- 1 zakje panklare doperwtjes 150 gr
- 1 vleestomaat (in blokjes gesneden zonder pitjes)
- 2 sjalotjes (fijngesneden)
- houten prikkertjes
- 1 el olijfolie
- 25 gr boter
- p&z
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180 C.
- Snijd de kipfilets open zoals een envelop. Kruid met peper, zout en wat kerriepoeder.
- Vul ze met de ananasroomkaas en vouw weer dicht. Zet vast met een prikkertje
- Verhit een koekenpan met boter en bak de kipfilets goudbruin aan alle zijden. \
- Zet ze vervolgens ± 10-15 min in een voorverwarmde oven.
- Maak in de tussentijd de risotto, laat de sjalotjes even bakken in een scheutje olijfolie. Voeg de risottorijst erbij en bereid volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Op het laatst de doperwtjes en de tomaatblokjes toevoegen en even verwarmen. Indien nodig extra op smaak brengen met peper en zout.
Voedingswaarde
Energie: 520 Kcal | Eiwitten: 42 gr | Vetten: 28 gr | Koolhydraten: 29 gr |