Gevulde eieren

Omschrijving

| aperitiefhapjes, 12 stuks

| 15 minuten

| 2020.04 – Boodschappen/Plus magazine: De Lentekeuken.

Ingrediënten

Basisrecept voor gevulde eieren

  • 6 eieren
  • 2 el mayonaise
  • 1 el mosterd

Variaties op het basisrecept gevulde eieren

1. Biet-lemoen eitje 2. Italiaans 3. Zalm-dille 4.Guacamole 5. Augurk-dille
Voeg 50 gr gekookte biet toe aan het eimengsel en pureer met een staafmixer glad. Spuit het mengsel in de eieren en bestrooi met limoenrasp Roer 50 gr fijngehakte zongedroogde tomaatjes en een handje fijngehakte basilicum door het eimengsel. Spuit het mengsel in de eieren Roer 50 gr fijngehakte gerookte zalm en een handje dille door het eimengsel. Spuit het mengsel in de eieren en garneer met dille Voeg het vruchtvlees van een halve avocado en 2 el limoensap toe aan het eimengsel en pureer met een staafmixer glad. Spuit het mengsel in de eieren en bestuif met cayennepeper. Roer 1 el fijngehakte augurkjes en een handje fijngehakte dille door het eimengsel. Spuit het mengsel in de eieren en garneer met dille
6. Chili-uitjes 7. Gado gado 8. Kip-bieslook 9. Jalapeño 10. Aziatisch
Roer 1 el zoete chilisaus door het eimengsel.Spuit het mengsel in de eieren en bestrooi met gefrituurde uitjes. Roer 1 el pindakaas en 1 el sojasaus door het eimengsel. Spuit het mengsel in de eieren en bestrooi met kroepoek en lente-ui Roer 50 gr fijngehakte gerookte kip en een handje fijngehakte bieslook door het eimengsel. Spuit het mengsel in de eieren en garneer met bieslook Bak 4 plakken bacon goudbruin en knapperig en hak fijn. Roer 1 el fijngesneden Jalapeño’s (potje) en de helft van de bacon door het eimengsel. Spuit het mengsel in de eieren en garneer met de rest van de bacon. Roer 1 el sojasaus, 1 thl sesamolie en 1 fijngehakt bosui door het eimengsel. Spuit het mengsel in de eieren en bestrooi met sesamzaad

Voedingswaarde

Energie: 60 Kcal Vetten: 5 gr
waarvan verz. vetzuren: 1 gr
Koolhydraten: – gr
Eiwitten: 3 gr Vezels: – gr Natrium: 20 mg