Gestoofde zoete kip met amandelen en couscous

Omschrijving

| Hoofdgerecht/ 4 pers

| 20 min + 55 min oven

| 2014.04 – Boodschappen Plus Magazine

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • 2 teentjes knoflook, geraspt
  • sap van 1 citroen
  • 4 el  olijfolie
  • 3 el honing
  • mespuntje saffraandraadjes
  • 750 g kippenbouten of -karbonaden
  • 300 gr gedroogde abrikozen
  • 50 gr geschaafde amandelen
  • 250 gr couscous
  • 2 el boter

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Wrijf de gember, knoflook, citroensap, olie, honing, saffraan, peper en zout tot een pasta of sausje.
  3. Wrijf hiermee de stukken kip in en leg ze in een ovenschaal.
  4. Leg de abrikozen eromheen en giet er een kop water bij.
  5. Dek de schaal af met aluminiumfolie of een deksel van de ovenschaal.
  6. Rooster de amandelen in een droge koekenpan
  7. Gaar de kip circa 40 min in de oven, neem de folie (of deksel) van de schaal en verwarm nog 15 min onafgedekt in de oven.
  8. Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  9. Roer de boter er met een vork of schone vingers doorheen en hou  de couscous warm.
  10. Server de kip met de zoete jus en de couscous apart op schalen en bestrooi het geheel met amandelen.
  11. Lekker met gestoomde courgette en/of wortel.
Voedingswaarde
Energie: 1020 Kcal Eiwitten: 50 gr Vetten: 43 gr Koolhydraten: 99 gr

Categorieën

Print Friendly, PDF & Email