Gepaneerde tilapia met kruidige koolrabi staafjes

Omschrijving

| Hoofdgerecht/ 4 pers

| ±  15 min

| 2014.03.11 – Colruyt inspiratiefolder, visfestival

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • 4 tilapia filets (diepvries of vers)
  • 4 koolrabi’s
  • 1 plantje platte peterselie
  • 6 takjes verse tijm
  • 1 ei
  • 1 el boter
  • 6 el panko (Japanse paneermeel)
  • 3 el bloem
  • 2 el olijfolie
  • 1 blaadje laurier
  • zwarte peper en zout

Bereiding

Voorbereiding  
  1. Laat de tilapia filets oppervlakkig ontdooien en dep goed droog
  2. Schil de koolrabi en snij in staafjes van 1/2 cm dik en 3 cm lang
  3. Klop het ei los
  4. Rits de blaadjes van de takjes tijm en meng onder de panko
  5. Snipper de peterselie fijn
Bereiding
  1. Smelt de boter in een pan en stoof de staafjes koolrabi, samen met het laurierblaadje, 10 a 12 min beetgaar.
  2. Kruid met zwarte peper en zout en voeg de fijngesnipperde peterselie toe.
  3. Wentel de tilapia filets door de bloem en klop de overtollige bloem goed af.
  4. Wentel daarna door het los geklopte eitje en door de gekruide panko
  5. Verhit de olijfolie in een pan en bak de gepaneerde tilapia filets 2 a 3 min aan beide kanten goudbruin en gaar.
  6. Serveer de tilapia filets met de gestoofde koolrabi.
  7. Geef er gekookte aardappelen of een smeuïge puree bij.
Voedingswaard:
Energie: 312 Kcal Eiwitten: 26,7 gr Vetten: 14 gr Koolhydraten: 19,8 gr

Categorieën

Print Friendly, PDF & Email