Gepaneerde tilapia met kruidige koolrabi staafjes
Omschrijving
| Hoofdgerecht/ 4 pers
| ± 15 min
| 2014.03.11 – Colruyt inspiratiefolder, visfestival
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- 4 tilapia filets (diepvries of vers)
- 4 koolrabi’s
- 1 plantje platte peterselie
- 6 takjes verse tijm
- 1 ei
- 1 el boter
- 6 el panko (Japanse paneermeel)
- 3 el bloem
- 2 el olijfolie
- 1 blaadje laurier
- zwarte peper en zout
Bereiding
Voorbereiding
- Laat de tilapia filets oppervlakkig ontdooien en dep goed droog
- Schil de koolrabi en snij in staafjes van 1/2 cm dik en 3 cm lang
- Klop het ei los
- Rits de blaadjes van de takjes tijm en meng onder de panko
- Snipper de peterselie fijn
Bereiding
- Smelt de boter in een pan en stoof de staafjes koolrabi, samen met het laurierblaadje, 10 a 12 min beetgaar.
- Kruid met zwarte peper en zout en voeg de fijngesnipperde peterselie toe.
- Wentel de tilapia filets door de bloem en klop de overtollige bloem goed af.
- Wentel daarna door het los geklopte eitje en door de gekruide panko
- Verhit de olijfolie in een pan en bak de gepaneerde tilapia filets 2 a 3 min aan beide kanten goudbruin en gaar.
- Serveer de tilapia filets met de gestoofde koolrabi.
- Geef er gekookte aardappelen of een smeuïge puree bij.
Voedingswaard:
Energie: 312 Kcal | Eiwitten: 26,7 gr | Vetten: 14 gr | Koolhydraten: 19,8 gr |