Gemarrineerde kipfilet

Omschrijving:

Hoofdgerecht | gevogelte | 4 personen
Bereidingstijd: ong 25 a 30 min
Bron: infokaartje, HAK + eigen aanpassing met verse rode kool

Ingrediënten:

  • 350 gr kipfilet
  • 450 gr voorgekookte krielaardappeltjes
  • 3 el honing
  • 1 el grove mosterd
  • 1 tl verse of gedroogde tijm
  • 50 ml/gr boter
  • enkele spietjes bieslook ter garnering

Bereidingswijze:

  1.  Meng de honing, mosterd en tijm door elkaar, smeer de kipfilets hiermee in en laat 10 min intrekken
  2. Verhit 25 ml boter in een pan en bak de krieltjes op middelhoog vuur in 10-15 min gaar.
  3. Verhit in een 2e pan de resterende boter en bak hierin de kipfilets in 10 min gaar, keer regelmatig om zodat ze gelijkmatig garen.
  4. Erg lekker bij dit gerecht is de rode kool zoals beschreven in het recept bij de groenten
  5. Knip de bieslook in stukjes en strooi deze over de aardappeltjes

 

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten