Omschrijving:
Hoofdgerecht | gevogelte | 4 personen
Bereidingstijd: ong 25 a 30 min
Bron: infokaartje, HAK + eigen aanpassing met verse rode kool
Ingrediënten:
- 350 gr kipfilet
- 450 gr voorgekookte krielaardappeltjes
- 3 el honing
- 1 el grove mosterd
- 1 tl verse of gedroogde tijm
- 50 ml/gr boter
- enkele spietjes bieslook ter garnering
Bereidingswijze:
- Meng de honing, mosterd en tijm door elkaar, smeer de kipfilets hiermee in en laat 10 min intrekken
- Verhit 25 ml boter in een pan en bak de krieltjes op middelhoog vuur in 10-15 min gaar.
- Verhit in een 2e pan de resterende boter en bak hierin de kipfilets in 10 min gaar, keer regelmatig om zodat ze gelijkmatig garen.
- Erg lekker bij dit gerecht is de rode kool zoals beschreven in het recept bij de groenten
- Knip de bieslook in stukjes en strooi deze over de aardappeltjes