Gemarineerde kipfilet

Omschrijving

| Hoofdgerecht/ 4 pers

| ± 25 a 30 min

| infokaartje, HAK + eigen aanpassing met verse rode kool

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • 350 gr kipfilet
  • 450 gr voorgekookte krielaardappeltjes
  • 3 el honing
  • 1 el grove mosterd
  • 1 tl verse of gedroogde tijm
  • 50 ml/gr boter
  • enkele spietjes bieslook ter garnering

Bereiding

  1. Meng de honing, mosterd en tijm door elkaar, smeer de kipfilets hiermee in en laat 10 min intrekken
  2. Verhit 25 ml boter in een pan en bak de krieltjes op middelhoog vuur in 10-15 min gaar.
  3. Verhit in een 2e pan de resterende boter en bak hierin de kipfilets in 10 min gaar, keer regelmatig om zodat ze gelijkmatig garen.
  4. Erg lekker bij dit gerecht is de rode kool zoals beschreven in het recept bij de groenten
  5. Knip de bieslook in stukjes en strooi deze over de aardappeltjes

Categorieën