Gemarineerde paprika-venkelslaatje

Omschrijving

| Hoofdgerecht/ bijgerechte/ 4 pers

| minder dan 30 min

| 2013.04.24 – Colruyt inspiratie, tijd voor bbq

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • 2 venkelknollen
  • 2 rode paprika’s
  • 1 onbehandelde citroen
  • 1 plantje dille (vers)
  • 2 el. amandelnoten
  • 4 el. olijfolie extra vièrge
  • zwarte peper
  • zout 

Bereiding

bereiding (25 min + 20 min rust)
  1. Snij de venkelknollen in 4 en verwijder de harde kern. Snij elk stuk in flinterdunne plakjes.
  2. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika’s en snij in dunne reepjes.
  3. Hak de dille fijn.
  4. Hak de amandelnoten grof.
  5. Rasp de citroenschil en pers de citroen uit.
  6. Meng de stukjes venkel met de paprikareepjes en giet er het citroensap over.
  7. Doe er de gehakte dille, de zeste en de olijfolie bij.
  8. Kruid met zwarte peper en zout en meng goed.
  9. Laat minstens 20 min. rusten in de koelkast. 
  10. Haal 10 min. voor het opdienen uit de koelkast en werk af met de gehakte amandelnoten.
  11. Tip:  Serveer dit gerecht bv. bij zuiderse kipfilet.
Drankadvies
Wijn: Domaine Saint André rosé, Syrah, I.G.P. Pays d’Oc 
Bier:
Voedingswaarde
Energie: 183 Kcal Eiwitten: 4 gr Vetten: 15,2 gr Koolhydraten: 7,6 gr

Categorieën

Print Friendly, PDF & Email