Paprika-venkelslaatje

Gemarineerde paprika-venkelslaatje

Omschrijving

Hoofdgerecht | Bijgerecht | Groenten | Barbecue, 4 personen
Bereidingstijd: minder dan 30 min.
Bron: 2013.04.24 – Colruyt inspiratie, tijd voor bbq

Ingrediënten

  • 2 venkelknollen
  • 2 rode paprika’s
  • 1 onbehandelde citroen
  • 1 plantje dille (vers)
  • 2 eetl. amandelnoten
  • 4 eetl. olijfolie extra vierge
  • zwarte peper
  • zout 

Bereiding (25 min. + 20 min. rust)

  1. Snij de venkelknollen in 4 en verwijder de harde kern. Snij elk stuk in flinterdunne plakjes.
  2. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika’s en snij in dunne reepjes.
  3. Hak de dille fijn.
  4. Hak de amandelnoten grof.
  5. Rasp de citroenschil en pers de citroen uit.
  6. Meng de stukjes venkel met de paprikareepjes en giet er het citroensap over.
  7. Doe er de gehakte dille, de zeste en de olijfolie bij.
  8. Kruid met zwarte peper en zout en meng goed.
  9. Laat minstens 20 min. rusten in de koelkast. 
  10. Haal 10 min. voor het opdienen uit de koelkast en werk af met de gehakte amandelnoten. 

Tip

Serveer dit gerecht bv. bij zuiderse kipfilet.
Wijn: Domaine Saint André rosé, Syrah, I.G.P. Pays d’Oc 

Voedingswaarde

  • Energie: 183 kcal
  • Eiwitten: 4 g
  • Vetten: 15.2 g
  • Koolhydraten: 7.6 g

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten