Gemarineerde paprika-venkelslaatje
Omschrijving
| Hoofdgerecht/ bijgerechte/ 4 pers
| minder dan 30 min
| 2013.04.24 – Colruyt inspiratie, tijd voor bbq
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- 2 venkelknollen
- 2 rode paprika’s
- 1 onbehandelde citroen
- 1 plantje dille (vers)
- 2 el. amandelnoten
- 4 el. olijfolie extra vièrge
- zwarte peper
- zout
Bereiding
bereiding (25 min + 20 min rust)
- Snij de venkelknollen in 4 en verwijder de harde kern. Snij elk stuk in flinterdunne plakjes.
- Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika’s en snij in dunne reepjes.
- Hak de dille fijn.
- Hak de amandelnoten grof.
- Rasp de citroenschil en pers de citroen uit.
- Meng de stukjes venkel met de paprikareepjes en giet er het citroensap over.
- Doe er de gehakte dille, de zeste en de olijfolie bij.
- Kruid met zwarte peper en zout en meng goed.
- Laat minstens 20 min. rusten in de koelkast.
- Haal 10 min. voor het opdienen uit de koelkast en werk af met de gehakte amandelnoten.
- Tip: Serveer dit gerecht bv. bij zuiderse kipfilet.
Drankadvies
Wijn: | Domaine Saint André rosé, Syrah, I.G.P. Pays d’Oc |
Bier: | — |
Voedingswaarde
Energie: 183 Kcal | Eiwitten: 4 gr | Vetten: 15,2 gr | Koolhydraten: 7,6 gr |