Gekonfijte citroenen

Gekonfijte citroenen met tijm en olijfolie

Omschrijving

| Algemene weetjes/ bewaren

| ± 10 a 15 min bereiding & ± 2 wkn wachten

| van Dille & Kamille

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • biologische citroenen – in een weckpot van 500 ml passen ± 3 tot 4 citroenen
  • grof zeezout
  • 0,5 el gedroogde tijmblaadjes per weckpot van 500 ml
  • extra viérge olijfolie,

Extra

  • snijmesje, schaal, weckpot

Bereiding

  1. Was de citroenen zorgvuldig, snij de twee uiteinden eraf en snij de rest van de citroen in plakken van ± 1 cm dikte.
  2. Leg ze in een schaal op een laag zout en bestrooi ook de bovenkant met zout.
  3. Laat het zout 24 uur inwerken en spoel daarna de plakjes af.
  4. Het zeezout kun je daarna even drogen (in een warme oven gaat dat sneller) en nog gebruiken over bijvoorbeeld gegrilde groente.
  5. Laat ze op keukenpapier goed drogen.
  6. Stapel de schijfjes op in een schone weckpot, terwijl je er steeds wat tijm op strooit.
  7. Voeg de olie toe tot alles onder staat.
  8. Zet minimaal 2 weken weg voor je de citroenen in je gerechten gebruikt.
  9. De olijfolie die in de pot achterblijft, kun je daarna nog gebruiken, bijvoorbeeld als dressing over een salade.
TIP

Deze citroenschijfjes zijn lekker bij kabeljauw uit de oven in een mengsel met wat geroosterde paprika, ansjovis, kappertjes en gedroogde tomaat. Of gebruik stukjes citroen in een couscous schotel.

 

Categorieën