Geitenkaastoast met gerookte heilbot
Omschrijving
| Aperitiefhapjes/ vis/ kaas/ feestelijk/ 10 hapjes
| minder dan 30 min
| 2013.04.10 – Colruyt inspiratie, een geslaagd feest.
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- 4 sneetjes bruin brood
- 2 sneetjes gerookte heilbot (versmarkt)
- 0.25 plantje bieslook (vers)
- 125 g verse geitenkaas
- 1 el. rode lompviseieren
- peper en zout
Bereiding
- Rooster de sneetjes brood in de broodrooster. Steek met een vorm 10 gelijke stukken uit het brood, of snij in gelijke vierkantjes of rechthoekjes.
- Snipper het bieslook fijn en meng onder de geitenkaas. Breng op smaak met peper en zout.
- Snij de sneetjes gerookte heilbot in 10 gelijke stukjes.
- Smeer de geitenkaas op de toasts en leg er een stukje gerookte heilbot op. Garneer met een mespunt lompviseitjes.
TIP:
- Voor een groot gezelschap of bij tijdgebrek kan u de zelf gekruide geitenkaas vervangen door kant-en-klare kruidenkaas.
- Serveer deze toasts eventueel als voorgerecht. Snij daarvoor elk sneetje brood in 2 gelijke driehoeken. Besmeer met de geitenkaas en garneer met in reepjes gesneden gerookte heilbot en een mespunt lompviseitjes. Leg 2 driehoekjes op elk bord en geef er gemengde scheuten, tuinkers, waterkers of rucola bij.
- Als je kleine toastjes gebruikt kan je ze ook als amuze hapje serveren
Voedingswaarde
Energie: 59Kcal | Eiwitten: 3.4 gr | Vetten: 2.8gr | Koolhydraten: 4.7 gr |