Geitenkaastoast met gerookte heilbot

Omschrijving

Aperitiefhapje | Vis | Gerechten met kaas, Feestelijk, 10 hapjes
Bereidingstijd: minder dan 30 min.
Bron: 2013.04.10 – Colruyt inspiratie, een geslaagd feest

Ingrediënten

  • 4 sneetjes bruin brood
  • 2 sneetjes gerookte heilbot (versmarkt)
  • 0.25 plantje bieslook (vers)
  • 125 g verse geitenkaas
  •  1 eetl. rode lompviseieren
  • peper en zout

 

Bereiding (15 min.)

  1. Rooster de sneetjes brood in de broodrooster. Steek met een vorm 10 gelijke stukken uit het brood, of snij in gelijke vierkantjes of rechthoekjes.
  2. Snipper het bieslook fijn en meng onder de geitenkaas. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Snij de sneetjes gerookte heilbot in 10 gelijke stukjes.
  4. Smeer de geitenkaas op de toasts en leg er een stukje gerookte heilbot op. Garneer met een mespunt lompviseitjes. 

Tip

  • Voor een groot gezelschap of bij tijdgebrek kan u de zelf gekruide geitenkaas vervangen door kant-en-klare kruidenkaas.
  • Serveer deze toasts eventueel als voorgerecht. Snij daarvoor elk sneetje brood in 2 gelijke driehoeken. Besmeer met de geitenkaas en garneer met in reepjes gesneden gerookte heilbot en een mespunt lompviseitjes. Leg 2 driehoekjes op elk bord en geef er gemengde scheuten, tuinkers, waterkers of rucola bij.
  • Als je kleine toastjes gebruikt kan je ze ook als amuze hapje serveren

Voedingswaarde

  • Energie: 59 kcal
  • Eiwitten: 3.4 g
  • Vetten: 2.8 g
  • Koolhydraten: 4.7 g