Gegratineerde visvinkjes met courgette-paprikasaus
Omschrijving
| Hoofdgerecht/ 4 pers
| ± 50 min
| 2014.03.11 – Colruyt folder Inspiratie, visfestival
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- 6 visvinkjes van zalm en kabeljauw
- 400 gr paprikareepjes
- 2 courgettes
- 1 onbehandelde citroen
- 1 plantje basilicum
- 2 rode uien
- 500 gr Passata (gezeefde tomaten)
- 4 el paneermeel
- 4 el olijfolie
- zwarte peper en zout
Bereiding
Voorbereiding
- Laat de visvinkjes oppervlakkig ontdooien en dep goed droog
- Snij de courgettes in blokjes van 1 cm
- Snipper de rode uien fijn
- Rasp de citroenschil
- Scheur de blaadjes basilicum in kleine stukjes
Bereiding
- verwarm de oven voor op 180 C
- Verhit 2 el olijfolie in een pan e n stoof de fijn gesnipperde rode uit glazig
- Voeg de paprikareepjes en de courgetteblokjes toe en overgiet met de Passata. Breng aan de kook en laat 15 min op een zacht vuur sudderen. Kruid naar smaak met zwarte peper en zout
- Meng ondertussen het paneermeel met de citroenzeste, de basilicum blaadjes en 2 el olijfolie.
- Giet de groentesaus in een ovenschaal en schik er de visvinkjes op. Bedek de visvinkjes met het gekruide paneermeel en druk een beetje aan.. Zet de schotel 25 a 30 min in de voorverwarmde oven.
- Dien op met pasta, rijst of een stukje (stok)brood
Voedingswaarde
Energie: 499 Kcal | Eiwitten: 34,4 gr | Vetten: 30,5 gr | Koolhydraten: 19 gr |