Gebakken zalm met een duo van Italiaanse puree

Omschrijving

| Hoofdgerecht/ 4 pers

| ± 35 min

| 2014.12.17 – Colruyt inspiratiefolder. Geslaagde feesten

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • 4 Atlantische zalmfilets  
  • 500 g pastinaak
  • 1 broccoli
  • 1 bosje waterkers
  • 1 sjalot
  • 70 g Pecorino (Italiaanse kaas, blok)
  • 2 dl melk
  • 2 el. boter
  • 2 el. pijnboompitten
  • Instant sausbinder
  • 2 el. olijfolie
  • 2 dl visfond (bokaal)
  • 1 klp. tijm (gedroogd)
  • nootmuskaat
  • 1 mespunt zeezout (molen)
  • peper en zout

Bereiding

Voorbereiding  
  1. snipper de sjalot fijn.
  2. Verdeel de broccoli in roosjes. Schil de steel en snij in kleine blokjes. 
  3. Schil de pastinaak en snij in gelijke blokjes.
  4. Roost er de pijnboompitten goudbruin in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.
  5. Rasp de Pecorino.
Bereiding  
  1. Kook de sjalot en de broccoli 10 min. gaar in licht gezouten water.
  2. Giet af en mix fijn.
  3. Kruid met nootmuskaat, peper en zout. Meng er de olijfolie en de pijnboompitten onder.
  4. Breng de melk aan de kook in een steelpannet je en kook de pastinaakblokjes samen met de tijm 20 min.
  5. Mix fijn tot een gladde puree en meng er de geraspte Pecorino onder.
  6. Kruid met peper en een beetje zout.
  7. Smelt de boter in een pan en bak de zalmfilets 3 min. aan elke kant (de binnenkant mag nog licht glazig zijn).
  8. Kruid met peper.
  9. Haal de visfilets uit de pan en hou warm.
  10. Blus de pan met de visfond.
  11. Schraap de braadresten los en bind de saus met instant sausbinder.
Afwerkring
  1. Verdeel de 2 soorten puree naast elkaar over de borden.
  2. Leg er een zalmfilet schuin op en giet er wat saus over.
  3. Bestrooi met zeezout en versier met blaadjes waterkers.
  4. Tip: u kan ook diepgevroren zalmfilets gebruiken.
  5. Laat ze eerst oppervlakkig ontdooien en dep droog.
  6. Bak ze 10 à 15 min.
Drankadvies
Wijn: Nobilo ‘Regional Collection’ Sauvignon Blanc Marlborough – Nieuw-Zeeland
Bier: Tempelier Speciaalbier
Voedingswaarde
Energie: 654 Kcal Eiwitten: 47,7 gr Vetten: 41,5 gr Koolhydraten: 22,4 gr

Categorieën

Print Friendly, PDF & Email