Gebakken Noordzeetong met limoenboter en kokosandijvie

Omschrijving

| Hoofdgerecht/ 4 pers

| ± 15 min + 30 min opstijven in de koelkast

| 2014.03.11 – Colruyt inspiratie, Visfestival

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • 4 Noordzeetongen (vers of diepvries)
  • 1 andijvie
  • 1 bosje lente uitjes
  • 1 limoen
  • 100 gr boter (kamertemperatuur)
  • 2 dl kokosmelk
  • 4 el rijstolie
  • 2 el sojasaus
  • zwarte peper en zout

Bereiding

Voorbereiding
  1. Laat de Noorzeetongen oppervlakkig uitlekken (ontdooien) en dep goed droog
  2. Snij de andijvie in dunnen reepjes
  3. Snipper de lente uitjes fijn
  4. Rasp de limoenschil en pers de limoen uit.

Bereiding
  1. Meng de zachte boter met de limoenzeste (= dunne sliertjes) en het limoensap.
  2. Vorm een rolletje.
  3. Gebruik hiervoor wat bakpapier en laat 30 min. opstijven in de koelkast
  4. Verhit 2 el rijstolie in een pan of wok en stoof de lente uitjes enkele minuten.
  5. Voeg de andijvie toe, overgiet met de kokosmelk en laat 5 a 6 min op een zacht vuurtje stoven.
  6. Kruid naar smaak met zwarte peper en roer er de sojasaus onder.
  7. Verhit intussen 2 el rijstolie in een ander pan.
  8. Kruid de Noordzeetongen aan beide kanten met zwarte peper en zout en bak 2 a 3 min aan beide kanten gaar en mooi goudbruin.
  9. Snij 4 schijfjes van de limoenboter en leg er eentje op elke tongfilet.
  10. Geef er de kokosandijvie bij en serveer met Basmati- of volkoren rijst
Voedingswaarde
Energie: 478 Kcal Eiwitten: 24,3 gr Vetten: 41,1 gr Koolhydraten: 2,7 gr

Categorieën

Print Friendly, PDF & Email