Gebakken Noordzeetong met limoenboter en kokosandijvie
Omschrijving
Hoofdgerecht | vis | 4 personen
Bereidingstijd: 15 min + 30 min opstijven in de koelkast
Bron: 2014.03.11 – Colruyt inspiratie, Visfestival
Ingrediënten:
- 4 Noordzeetongen (eventueel diepvries)
- 1 andijvie
- 1 bosje lente uitjes
- 1 limoen
- 100 gr boter (kamertemperatuur)
- 2 dl kokosmelk
- 4 el rijstolie
- 2 el sojasaus
- zwarte peper en zout
Voorbereiding:
Laat de Noorzeetongen oppervlakkig uitlekken (ontdooien) en dep goed droog
Snij de andijvie in dunnen reepjes
Snipper de lente uitjes fijn
Rasp de limoenschil en pers de limoen uit.
Bereiding:
- Meng de zachte boter met de limoenzeste (= dunne sliertjes) en het limoensap. Vorm een rolletje. Gebruik hiervoor wat bakpapier en laat 30 min. opstijven in de koelkast
- Verhit 2 el rijstolie in een pan of wok en stoof de lente uitjes enkele minuten. Voeg de andijvie toe, overgiet met de kokosmelk en laat 5 a 6 min op een zacht vuurtje stoven. Kruid naar smaak met zwarte peper en roer er de sojasaus onder.
- Verhit intussen 2 el rijstolie in een ander pan. Kruid de Noordzeetongen aan beide kanten met zwarte peper en zout en bak 2 a 3 min aan beide kanten gaar en mooi goudbruin.
- Snij 4 schijfjes van de limoenboter en leg er eentje op elke tongfilet. geef er de kokosandijvie bij en serveer met basmati- of volkoren rijst
Voedingswaarde:
Energie: 478 Kcal
Eiwitten: 24,3 gr
Vetten: 41,1 gr
Koolhydraten: 2.7 gr