Gebakken Noordzeetong

Gebakken Noordzeetong met limoenboter en kokosandijvie

Omschrijving

Hoofdgerecht | vis | 4 personen
Bereidingstijd: 15 min + 30 min opstijven in de koelkast
Bron: 2014.03.11 – Colruyt inspiratie, Visfestival

Ingrediënten:

  • 4 Noordzeetongen (eventueel diepvries)
  • 1 andijvie
  • 1 bosje lente uitjes
  • 1 limoen
  • 100 gr boter (kamertemperatuur)
  • 2 dl kokosmelk
  • 4 el rijstolie
  • 2 el sojasaus
  • zwarte peper en zout

Voorbereiding:

Laat de Noorzeetongen oppervlakkig uitlekken (ontdooien) en dep goed droog
Snij de andijvie in dunnen reepjes
Snipper de lente uitjes fijn
Rasp de limoenschil en pers de limoen uit.

Bereiding:

  1. Meng de zachte boter met de limoenzeste (= dunne sliertjes) en het limoensap. Vorm een rolletje. Gebruik hiervoor wat bakpapier en laat 30 min. opstijven in de koelkast
  2. Verhit 2 el rijstolie in een pan of wok en stoof de lente uitjes enkele minuten. Voeg de andijvie toe, overgiet met de kokosmelk en laat 5 a 6 min op een zacht vuurtje stoven. Kruid naar smaak met zwarte peper en roer er de sojasaus onder.
  3. Verhit intussen 2 el rijstolie in een ander pan. Kruid de Noordzeetongen aan beide kanten met zwarte peper en zout en bak 2 a 3 min aan beide kanten gaar en mooi goudbruin.
  4. Snij 4 schijfjes van de limoenboter en leg er eentje op elke tongfilet. geef er de kokosandijvie bij en serveer met basmati- of volkoren rijst

Voedingswaarde:

Energie: 478 Kcal
Eiwitten: 24,3 gr
Vetten: 41,1 gr
Koolhydraten: 2.7 gr

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten