Gebakken Noordzeetong met limoenboter en kokosandijvie
Omschrijving
| Hoofdgerecht/ 4 pers
| ± 15 min + 30 min opstijven in de koelkast
| 2014.03.11 – Colruyt inspiratie, Visfestival
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- 4 Noordzeetongen (vers of diepvries)
- 1 andijvie
- 1 bosje lente uitjes
- 1 limoen
- 100 gr boter (kamertemperatuur)
- 2 dl kokosmelk
- 4 el rijstolie
- 2 el sojasaus
- zwarte peper en zout
Bereiding
Voorbereiding
- Laat de Noorzeetongen oppervlakkig uitlekken (ontdooien) en dep goed droog
- Snij de andijvie in dunnen reepjes
- Snipper de lente uitjes fijn
- Rasp de limoenschil en pers de limoen uit.
Bereiding
- Meng de zachte boter met de limoenzeste (= dunne sliertjes) en het limoensap.
- Vorm een rolletje.
- Gebruik hiervoor wat bakpapier en laat 30 min. opstijven in de koelkast
- Verhit 2 el rijstolie in een pan of wok en stoof de lente uitjes enkele minuten.
- Voeg de andijvie toe, overgiet met de kokosmelk en laat 5 a 6 min op een zacht vuurtje stoven.
- Kruid naar smaak met zwarte peper en roer er de sojasaus onder.
- Verhit intussen 2 el rijstolie in een ander pan.
- Kruid de Noordzeetongen aan beide kanten met zwarte peper en zout en bak 2 a 3 min aan beide kanten gaar en mooi goudbruin.
- Snij 4 schijfjes van de limoenboter en leg er eentje op elke tongfilet.
- Geef er de kokosandijvie bij en serveer met Basmati- of volkoren rijst
Voedingswaarde
Energie: 478 Kcal | Eiwitten: 24,3 gr | Vetten: 41,1 gr | Koolhydraten: 2,7 gr |