Oosters vispannetje

Gebakken noedels met oosters vispannetje

Omschrijving:

Hoofdgerecht | Vis | Wokgerecht | 4 personen |
Bereidingstijd: minder dan 30 min. |
Bron: 2014.01.10 – Colruyt inspiratiefolder, heerlijke groenten, jan 2014

Ingrediënten:

  • 600 g wokmix vis (diepvries)
  • 4 preiwitten
  • 3 cm gember (vers)
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 300 g Chinese eiermie (noedels)
  • 1 eetl. maïszetmeel
  • 6 eetl. sojasaus
  • 1 dl visfond (bokaal)
  • 3 eetl. rijstolie
  • 1 eetl. sesamolie
  • peper en zout

Bereidingswijze:

  1. Laat de stukjes vis oppervlakkig ontdooien en dep droog.
  2. Snij de preiwitten en een beetje groen in fijne ringen.
  3. Snipper de ui, de knoflookteentjes en de geschilde gember fijn.
  4. Meng de sojasaus samen met de sesamolie en het maïszetmeel.
  5. Kook de noedels gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en spoel onder koud water.
  6. Verhit intussen 1 eetl. rijstolie in een wok en roerbak de fijngesnipperde ui, het knoflook en de gember 1 min.
  7. Voeg de preiringen toe en overgiet met de visfond. Laat 5 min. koken.
  8. Voeg de stukjes vis toe en laat nog 5 min. garen. Giet er in de laatste min. de sojasaus-mengeling over en roer goed.
  9. Verhit 2 eetl. rijstolie in een kookpot en bak de noedels even tot ze warm zijn. Kruid met peper en zout.
  10. Verdeel de noedels over de borden en lepel er de vismengeling over.

Drankadvies:

Bier: Postel Blond, Abdijbier
Wijn: Hardys ‘Stamp of Australia’, Chardonnay-Sémillon (Australië)

Voedingswaarde:

  • Energie: 596 kcal
  • Eiwitten: 41.8 g
  • Vetten: 15.4 g
  • Koolhydraten: 69.6 g

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten