Gebakken noedels met oosters vispannetje
Omschrijving:
Hoofdgerecht | Vis | Wokgerecht | 4 personen |
Bereidingstijd: minder dan 30 min. |
Bron: 2014.01.10 – Colruyt inspiratiefolder, heerlijke groenten, jan 2014
Ingrediënten:
- 600 g wokmix vis (diepvries)
- 4 preiwitten
- 3 cm gember (vers)
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 300 g Chinese eiermie (noedels)
- 1 eetl. maïszetmeel
- 6 eetl. sojasaus
- 1 dl visfond (bokaal)
- 3 eetl. rijstolie
- 1 eetl. sesamolie
- peper en zout
Bereidingswijze:
- Laat de stukjes vis oppervlakkig ontdooien en dep droog.
- Snij de preiwitten en een beetje groen in fijne ringen.
- Snipper de ui, de knoflookteentjes en de geschilde gember fijn.
- Meng de sojasaus samen met de sesamolie en het maïszetmeel.
- Kook de noedels gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en spoel onder koud water.
- Verhit intussen 1 eetl. rijstolie in een wok en roerbak de fijngesnipperde ui, het knoflook en de gember 1 min.
- Voeg de preiringen toe en overgiet met de visfond. Laat 5 min. koken.
- Voeg de stukjes vis toe en laat nog 5 min. garen. Giet er in de laatste min. de sojasaus-mengeling over en roer goed.
- Verhit 2 eetl. rijstolie in een kookpot en bak de noedels even tot ze warm zijn. Kruid met peper en zout.
- Verdeel de noedels over de borden en lepel er de vismengeling over.
Drankadvies:
Bier: Postel Blond, Abdijbier
Wijn: Hardys ‘Stamp of Australia’, Chardonnay-Sémillon (Australië)
Voedingswaarde:
- Energie: 596 kcal
- Eiwitten: 41.8 g
- Vetten: 15.4 g
- Koolhydraten: 69.6 g