Gebakken noedels met oosters vispannetje
Omschrijving
| | Hoofdgerecht/ 4 pers
| minder dan 30 min
| 2014.01.10 – Colruyt inspiratiefolder, heerlijke groenten
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- 600 g wokmix vis (diepvries)
- 4 preiwitten
- 3 cm gember (vers)
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 300 g Chinese eiermie (noedels)
- 1 el. maïszetmeel
- 6 el. sojasaus
- 1 dl visfond (bokaal)
- 3 el. rijstolie
- 1 el. sesamolie
- peper en zout
Bereiding
- Laat de stukjes vis oppervlakkig ontdooien en dep droog.
- Snij de preiwitten en een beetje groen in fijne ringen.
- Snipper de ui, de knoflookteentjes en de geschilde gember fijn.
- Meng de sojasaus samen met de sesamolie en het maïszetmeel.
- Kook de noedels gaar in licht gezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en spoel onder koud water.
- Verhit intussen 1 el. rijstolie in een wok en roerbak de fijngesnipperde ui, het knoflook en de gember 1 min.
- Voeg de preiringen toe en overgiet met de visfond. Laat 5 min. koken.
- Voeg de stukjes vis toe en laat nog 5 min. garen.
- Giet er in de laatste min. de sojasaus-mengeling over en roer goed.
- Verhit 2 el. rijstolie in een kookpot en bak de noedels even tot ze warm zijn. Kruid met peper en zout.
- Verdeel de noedels over de borden en lepel er de vismengeling over.
Drankadvies
Wijn: | Hardys ‘Stamp of Australia’, Chardonnay-Sémillon (Australië) |
Bier: | Postel Blond, Abdijbier |
Voedingswaarde
Energie: 596 Kcal | Eiwitten: 41,8 gr | Vetten: 15,4 gr | Koolhydraten: 69,6 gr |