Fruitige tulband

Omschrijving

 | bakkerij | 8 a 10 pers

 | 1 uur

 | uit eigen keuken

Ingrediënten

  • 500 gr cakemeel of tulbandmix (als je dit  niet hebt, is je beslag prima zelf te maken met de verhouding van een 4/4 cake, 250 gr meel, 250 gr suiker, 250 gr boter, 4 eieren)
  • 275 gr boter
  • 4 eieren
  • 100 gr gewelde rozijnen
  • 100 gr gedroogd fruit
  • 25 gr vers citroenrasp

Bereiding

  1. Oven voorverwarmen op 175 C
  2. Doe de boter in de keukenmachine en kneed zacht en smeuïg (bij je eigen samenstelling met de suiker)
  3. Doe er de cakemix erbij
  4. Doe één voor één de eieren erbij, kneed per ei tot een egale massa
  5. Het beslag 4 min in de 2e versnelling glad draaien
  6. Doe als laatste de rozijnen, gedroogd fruit en citroenrasp erbij
  7. Laat je deeg nog een paar minuten goed doorkneden en giet dan in de bakvorm (tulbandvorm)
  8. Plaats in het midden van de oven, verlaag je temperatuur tot 160 C en laat je cake in 55 a 65 min bakken
  9. Controleer met een sate prikker of deze er droog uitkomt
  10. Haal uit de oven en laat even afkoelen
  11. Eenmaal afgekoeld bestrooien met poedersuiker

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten