Fruitige tulband
Omschrijving
| Bakkerij/ gebak/ 8 a 10 pers
| 1 uur
| uit eigen keuken
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- 500 gr cakemeel of tulbandmix (als je dit niet hebt, is je beslag prima zelf te maken volgens het basisrecept voor cake)
- 275 gr boter
- 4 eieren
- 100 gr gewelde rozijnen
- 100 gr gedroogd fruit
- 25 gr vers citroenrasp
Bereiding
- Oven voorverwarmen op 175 C
- Doe de boter in de keukenmachine en kneed zacht en smeuïg (bij je eigen samenstelling met de suiker)
- Doe er de cakemix erbij
- Doe één voor één de eieren erbij, kneed per ei tot een egale massa
- Het beslag 4 min in de 2e versnelling glad draaien
- Doe als laatste de rozijnen, gedroogd fruit en citroenrasp erbij
- Laat je deeg nog een paar minuten goed doorkneden en giet dan in de bakvorm (tulbandvorm)
- Plaats in het midden van de oven, verlaag je temperatuur tot 160 C en laat je cake in 55 a 65 min bakken
- Controleer met een sate prikker of deze er droog uitkomt
- Haal uit de oven en laat even afkoelen
- Eenmaal afgekoeld bestrooien met poedersuiker