Fris sabayonkuipje met citrusvruchten

Omschrijving

| Dessert / 4 pers

| minder dan 30 min

| 2014.01.10 – Colruyt inspiratiefolder, heerlijke groenten

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • 3 clementines
  • 1 roze pompelmoes
  • 1 citroen
  • 4 eieren
  • 1 dl room (min. 30 % V.G.)
  • 2 brickdeegvellen  
  • 3 el. suiker

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Plooi de vellen brickdeeg in 4 en knip met een schaar 1 grote cirkel uit alle vellen. Bestrijk elk vel met wat olie en schik telkens 2 cirkels in 4 individuele ovenschaaltjes. Vul met bakparels of gedroogde linzen of bonen, en bak ± 10 min. blind in de voorverwarmde oven. Zo krijgt u mooie kuipjes. Haal uit de oven en laat afkoelen.
  3. Schil intussen de citrusvruchten met een scherp mes tot op het vruchtvlees. Snij de partjes van tussen de vliezen. Doe dit boven een kommetje om het sap op te vangen.
  4. Klop de room stijf.
  5. Doe de eieren samen met de suiker en 4 eetl. citrusvruchtensap in een steelpannetje en klop ± 8 min. tot een luchtige massa.
  6. Breng een grotere kookpot met water tot net onder het kookpunt, zet het vuur lager en plaats er het steelpannetje in. Laat de luchtige eimengsel zachtjes en al roerend indikken.
  7. Neem van het vuur en meng de eimengsel onder de room. Laat afkoelen in de koelkast.
  8. Verwijder de parels of bonen en vul de brickdeegkuipjes met de eimengsel. Verdeel er het vruchtvlees van de citrusvruchten over.
  9. Afwerking: Serveer goed koel

Drankadvies
Wijn: Elysis, A.O.P. Coteaux du Layon 
Bier: Tongerlo Prior, Abdijbier
Voedingswaarde
Energie: 280 Kcal Eiwitten: 8,7 gr Vetten: 15,7 gr Koolhydraten: 25,7 gr

Categorieën

Print Friendly, PDF & Email