Fris sabayonkuipje met citrusvruchten
Omschrijving
| Dessert / 4 pers
| minder dan 30 min
| 2014.01.10 – Colruyt inspiratiefolder, heerlijke groenten
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- 3 clementines
- 1 roze pompelmoes
- 1 citroen
- 4 eieren
- 1 dl room (min. 30 % V.G.)
- 2 brickdeegvellen
- 3 el. suiker
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Plooi de vellen brickdeeg in 4 en knip met een schaar 1 grote cirkel uit alle vellen. Bestrijk elk vel met wat olie en schik telkens 2 cirkels in 4 individuele ovenschaaltjes. Vul met bakparels of gedroogde linzen of bonen, en bak ± 10 min. blind in de voorverwarmde oven. Zo krijgt u mooie kuipjes. Haal uit de oven en laat afkoelen.
- Schil intussen de citrusvruchten met een scherp mes tot op het vruchtvlees. Snij de partjes van tussen de vliezen. Doe dit boven een kommetje om het sap op te vangen.
- Klop de room stijf.
- Doe de eieren samen met de suiker en 4 eetl. citrusvruchtensap in een steelpannetje en klop ± 8 min. tot een luchtige massa.
- Breng een grotere kookpot met water tot net onder het kookpunt, zet het vuur lager en plaats er het steelpannetje in. Laat de luchtige eimengsel zachtjes en al roerend indikken.
- Neem van het vuur en meng de eimengsel onder de room. Laat afkoelen in de koelkast.
- Verwijder de parels of bonen en vul de brickdeegkuipjes met de eimengsel. Verdeel er het vruchtvlees van de citrusvruchten over.
- Afwerking: Serveer goed koel
Drankadvies
Wijn: | Elysis, A.O.P. Coteaux du Layon |
Bier: | Tongerlo Prior, Abdijbier |
Voedingswaarde
Energie: 280 Kcal | Eiwitten: 8,7 gr | Vetten: 15,7 gr | Koolhydraten: 25,7 gr |