Omschrijving:
Tussendoortje | Taart en gebak, Feestelijk | 5 stuks
Bereidingstijd: meer dan 60 min.
Bron: 2014.04.09 – Colruyt inspiratiefolder, Heerlijke menu’s voor Pasen
Ingrediënten
- 100 g rood fruit
- 1 onbehandelde citroen
- 200 g boter (op kamertemperatuur)
- 3 eieren
- 1 rol kruimeldeeg (versmarkt)
- 200 g amandelpoeder
- 200 g suiker
Voorbereiding (ontdooitijd + 5 min.)
Laat het fruit volledig ontdooien. Rasp de schil van de citroen.
Bereiding (15 min. + 15 min. rusten + 30 min. in de oven)
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Rol het kruimeldeeg uit en snij er 5 cirkels uit met een diameter die net iets groter is dan een taartvormpje.
- Leg een deegcirkel in elk vormpje. Bedek met bakpapier en met bakbonen of droge bonen.
- Bak de taartbodems 10 min. blind in de voorverwarmde oven.
- Klop intussen de zachte boter met de suiker en de citroenzeste tot een luchtige massa.
- Roer er het amandelpoeder onder, en daarna een voor een de eieren.
- Zet het deeg 15 min. in de koelkast.
- Verdeel het amandeldeeg over de taartbodems.
- Leg er het rode fruit bovenop en duw het lichtjes in het deeg.
- Zet de taartjes 30 min. in de voorverwarmde oven tot ze mooi goudbruin zijn.
- Afwerking: Serveer met een bolletje vanille-ijs.
Drankadvies:
- Wijn: Champagne Marquis De Villon, demi-sec
- Andere dranken: Graindor Yrgacheffe Ethiopia
Voedingswaarde
- Energie: 868 kcal
- Eiwitten: 14.4 g
- Vetten: 63.7 g
- Koolhydraten: 59.5 g