Frangipane met rood fruit

 Omschrijving:

Tussendoortje | Taart en gebak, Feestelijk | 5 stuks
Bereidingstijd: meer dan 60 min.
Bron: 2014.04.09 – Colruyt inspiratiefolder, Heerlijke menu’s voor Pasen

Ingrediënten

  • 100 g rood fruit
  • 1 onbehandelde citroen
  • 200 g boter (op kamertemperatuur)
  • 3 eieren
  • 1 rol kruimeldeeg (versmarkt)
  • 200 g amandelpoeder
  • 200 g suiker

Voorbereiding (ontdooitijd + 5 min.)

Laat het fruit volledig ontdooien. Rasp de schil van de citroen.

Bereiding (15 min. + 15 min. rusten + 30 min. in de oven)

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Rol het kruimeldeeg uit en snij er 5 cirkels uit met een diameter die net iets groter is dan een taartvormpje.
  3. Leg een deegcirkel in elk vormpje. Bedek met bakpapier en met bakbonen of droge bonen.
  4. Bak de taartbodems 10 min. blind in de voorverwarmde oven.
  5. Klop intussen de zachte boter met de suiker en de citroenzeste tot een luchtige massa.
  6. Roer er het amandelpoeder onder, en daarna een voor een de eieren.
  7. Zet het deeg 15 min. in de koelkast.
  8. Verdeel het amandeldeeg over de taartbodems.
  9. Leg er het rode fruit bovenop en duw het lichtjes in het deeg.
  10. Zet de taartjes 30 min. in de voorverwarmde oven tot ze mooi goudbruin zijn.
  11. Afwerking: Serveer met een bolletje vanille-ijs.

 

Drankadvies:

  • Wijn: Champagne Marquis De Villon, demi-sec
  • Andere dranken: Graindor Yrgacheffe Ethiopia

Voedingswaarde

  • Energie: 868 kcal
  • Eiwitten: 14.4 g
  • Vetten: 63.7 g
  • Koolhydraten: 59.5 g

 

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten