Frangipane …

Frangipanne met rood fruit

Omschrijving

| Bakkerij/ gebak/ 5 stuks

| meer dan 60 min

| 2014.04.09 – Colruyt inspiratiefolder, Heerlijke menu’s voor Pasen

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • 100 g rood fruit
  • 1 onbehandelde citroen
  • 200 g boter (op kamertemperatuur)
  • 3 eieren
  • 1 rol kruimeldeeg  (of zelf je kruimeldeeg maken)
  • 200 g amandelpoeder
  • 200 g suiker

Bereiding

Ontdooien + 5 min (voorber)
15 min. + 15 min. rusten + 30 min. in de oven
  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Rol het kruimeldeeg uit en snij er 5 cirkels uit met een diameter die net iets groter is dan een taartvormpje.
  3. Leg een deegcirkel in elk vormpje. Bedek met bakpapier en met bakbonen of droge bonen.
  4. Bak de taartbodems 10 min. blind in de voorverwarmde oven.
  5. Klop intussen de zachte boter met de suiker en de citroenzeste tot een luchtige massa.
  6. Roer er het amandelpoeder onder, en daarna een voor een de eieren.
  7. Zet het deeg 15 min. in de koelkast.
  8. Verdeel het amandeldeeg over de taartbodems.
  9. Leg er het rode fruit bovenop en duw het lichtjes in het deeg.
  10. Zet de taartjes 30 min. in de voorverwarmde oven tot ze mooi goudbruin zijn.
  11. Afwerking: Serveer met een bolletje vanille-ijs.
Drankadvies
Wijn: Champagne Marquis De Villon, demi-sec
Anders: Graindor Yrgacheffe Ethiopia, heerlijk kopje koffie of thee
Voedingswaarde
Energie: 868Kcal Eiwitten: 14,4 gr Vetten: 63,7 gr Koolhydraten: 59,5 gr

Categorieën

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten