Frangipanne met rood fruit
Omschrijving
| Bakkerij/ gebak/ 5 stuks
| meer dan 60 min
| 2014.04.09 – Colruyt inspiratiefolder, Heerlijke menu’s voor Pasen
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- 100 g rood fruit
- 1 onbehandelde citroen
- 200 g boter (op kamertemperatuur)
- 3 eieren
- 1 rol kruimeldeeg (of zelf je kruimeldeeg maken)
- 200 g amandelpoeder
- 200 g suiker
Bereiding
Ontdooien + 5 min (voorber)
15 min. + 15 min. rusten + 30 min. in de oven
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Rol het kruimeldeeg uit en snij er 5 cirkels uit met een diameter die net iets groter is dan een taartvormpje.
- Leg een deegcirkel in elk vormpje. Bedek met bakpapier en met bakbonen of droge bonen.
- Bak de taartbodems 10 min. blind in de voorverwarmde oven.
- Klop intussen de zachte boter met de suiker en de citroenzeste tot een luchtige massa.
- Roer er het amandelpoeder onder, en daarna een voor een de eieren.
- Zet het deeg 15 min. in de koelkast.
- Verdeel het amandeldeeg over de taartbodems.
- Leg er het rode fruit bovenop en duw het lichtjes in het deeg.
- Zet de taartjes 30 min. in de voorverwarmde oven tot ze mooi goudbruin zijn.
- Afwerking: Serveer met een bolletje vanille-ijs.
Drankadvies
Wijn: | Champagne Marquis De Villon, demi-sec |
Anders: | Graindor Yrgacheffe Ethiopia, heerlijk kopje koffie of thee |
Voedingswaarde
Energie: 868Kcal | Eiwitten: 14,4 gr | Vetten: 63,7 gr | Koolhydraten: 59,5 gr |