Opgeklopte Feta-dip
naar aanleiding van onze markt, waar deze heerlijke dip te verkrijgen is (maar alleen op zaterdag), ben ik op zoek gegaan om deze heerlijke dip zelf te maken en ... met succes.Omschrijving
| Sausen/ dipsaus, licht pittig/ 1 portie
| ± 10 min
| gevonden op internet, uit Paulines keuken inspiratie op gedaan.
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- 200 gr feta
- 2 teentjes knoflook
- Sap van 1 citroen
- 100 gr peppadows
- 2 el ricotta (ipv mascarpone)
- 1 el honing
Bereiding
- n mijn magic bullet maak ik eerst de peppadews en knoflook fijn, daarna gaat alles samen in de keukenmachine met de garde
- Klop alles bij elkaar goed door tot het een mooi gebonden geheel wordt.
- Eventueel kan je een beetje olijfolie toevoegen maar niet te veel.
- Je kunt de fetadip ± 3 dagen bewaren in de koelkast, afgedekt met keukenfolie
- Of ruim een week in een goed afgesloten glazen potje (of wekpotje)
- Lekker met brood.
Heerlijke dipper, ook met stukjes komkommer, paprika, wortel of kleine soepstengeltjes, dorito chips… Leef je uit