Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the wp-pagenavi domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /var/www/1084911002/mijnreceptenbundel.nl/wp-includes/functions.php on line 6114
Feestelijke toastjes | mijn receptenbundel

Feestelijke toastjes

Omschrijving

| Aperitiefhapjes/ groenten/ vlees/ vis/ feestelijk/ 20 stuks

| ongeveer 20 min

| Reclamefolder Colruyt december 2013

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • 200 gr crèmepastei
  • 275 gr vleessalade
  • 275 gr kip-kerriesalade
  • 275 gr tonijnsalade
  • 150 gr auberginecréme
  • 10 kerstomaatjes
  •  ½ granny smith appel
  • ½ limoen
  •  platte peterselie
  • 50 gr boter
  •  1 ei
  • (ronde) toastjes
  • 10 ontpitte zwarte olijven
  •  2 el aalbessengelei 

Bereiding

voorbereiding
  1. Kook het ei 10 min. hard en laat afkoelen in koud water.
  2. Pel en prak fijn met een vork.
  3. Snipper intussen ¼ van de platte peterselie fijn en pluk de blaadjes van de rest van de takjes
  4. Sijn de kerstomaten in 2
  5. Snij de zwarte olijven in ringetjes
  6. Pers de halve limoen
  7. Snij de ongeschilde halve appel in fijne staafjes.
  8. Besprenkel met het limoensap.

Verder

  1. Besmeer alle toastjes met een beetje boter
  2. Beleg 20 toastjes met vleessalade, werk af met wat geprakte ei en een blaadje peterselie
  3. Beleg 20 toastjes met kip-kerriesalade en werk af met appelstaafjes
  4. Beleg 20 toastjes met tonijnsalade en werk af met olijfringetjes
  5. Beleg 20 toastjes met auberginecrème, bestrooi met fijngesnipperde peterselie en werk af met een half kersttomaatje
  6. Beleg 20 toastjes met crèmepastei, leg er met een koffielepel wat aalbessengelei op en werk af met een blaadje peterselie

Toastjes krokant houden

Besmeer met wat boter zodat het vocht van uw beleg niet in het toastje dringt.
Begin met het ‘minst vochtige’ beleg (bv schijfje ei, sneetje gedroogde ham of zalm…)

Hoeveel beleg (bv paté of bereide salade) voorzien?

Kleiin toastje: 10 g
Groot toastje: 20 gr

Lekkere én kleurrijke garnituur

  • Verse kruiden: bieslook, basilicum, dille, peterselie
  • Groenten: stukjes radijs, kerstomaat, zongedroogde tomaat, blokjes komkommer
  • Tip : maak met een dunschiller linten van een ongeschilde komkommer, snij ze in de lengte in 2, rol op en versier er uw toastje mee.
  • Kiemen: preikiemen, luzernekiemen, rode kiemen
  • Andere: augurk, zilver-ui, lompviseitjes, gehakte noten, geplet ei, fijne staafjes appel

 

Voedingswaarde per 5 verschillende toastjes
Energie: 257 Kcal Eiwitten: 6.8 gr Vetten: 21.3 gr Koolhydraten: 9.5 gr

Categorieën