Exotische profiteroles met sorbet
NB: Profiteroles zijn kleine soesje die gevuld kunnen worden met slagroom of vanillecreme
Omschrijving:
Dessert | ijs | 4 personen
Bereidingstijd: 10 min
Bron: 2013.03.13 – Colruyt inspiratiefolder, Paasfeest
Ingrediënten:
- 4 bollen sorbet naar keuze (diepvries)
- 12 profiteroles (diepvries)
- 1 zakje frambozencoulis (zelf maken of diepvries)
- 1 ananas
- 4 blaadjes munt
Bereidingswijze:
- laat de profiteroles en de frambozencoulis volledig ontdooien
- schil de ananas en snij in kleine stukken. Meng 12 sutkken onder de frambozencoulis
- haal de ananas uit de frambozencoulis en giet een laagje op de borden
- schep een bol sorbet in het midden van de coulis en verdeel er de rest van de ananas rond.
- schik er 3 profiteroles rond en werk af met stukjes rode ananas.
- versier eventueel met een blaadje munt.
Voedingswaarde:
- Energie 347 kcal.
- Eiwitten: 3,5 gr
- Vetten: 10,7 gr
- Koolhydraten: 59,1 gr