Exotische profiteroles met sorbet
NB: Profiteroles zijn kleine soesje die gevuld kunnen worden met slagroom of vanillecrèmeOmschrijving
| Dessert/ 4 pers
| 10 min
| 2013.03.13 – Colruyt inspiratiefolder, Paasfeest
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- 4 bollen sorbet naar keuze (diepvries)
- 12 profiteroles (diepvries)
- 1 zakje frambozencoulis (zelf maken of diepvries)
- 1 ananas
- 4 blaadjes munt
Bereiding
- laat de profiteroles en de frambozencoulis volledig ontdooien
- schil de ananas en snij in kleine stukken. Meng 12 stukken onder de frambozencoulis
- haal de ananas uit de frambozencoulis en giet een laagje op de borden
- schep een bol sorbet in het midden van de coulis en verdeel er de rest van de ananas rond.
- schik er 3 profiteroles rond en werk af met stukjes rode ananas.
- versier eventueel met een blaadje munt.
Voedingswaarde
Energie: 347 Kcal | Eiwitten: 3,5 gr | Vetten: 10,7 gr | Koolhydraten: 59,1 gr |