Eend met zoetzure saus

Eend met zoetzure saus

Omschrijving

| Hoofdgerecht/ 4 – 6 pers

| ruim een uur

| van thuis uit meegekregen

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • Eend (of struisvogel), in stukken verdeeld
  • Olie,
  • Kruiden: p, z, salie, thijm
  • 1grote ui
  • 1 wortel
  • 1 el bruine suiker
  • 1 el wijnazijn
  • 1 klp honing,
  • 1 glas cognac
  • Bij de struisvogel gerookt spek toevoegen

Bereiding

  1. eend bruin bakken in olie.
  2. kruiden en suiker op strooien tijdens het korsten
  3. daarna wijnazijn, honing, wat bouillon, fijn gesneden uit, geraspte wortel toevoegen.
  4. Alles gaar laten worden gedurende ongeveer 1 uur, regelmatig omdraaien of overgieten met braadvocht uit de pan
  5. Afwerken met cognac, saus binden met room.

Categorieën

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten