Eend met zoetzure saus

Omschrijving

| Hoofdgerecht/ 4 – 6 pers

| ruim een uur

| van thuis uit meegekregen

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • Eend (of struisvogel), in stukken verdeeld
  • Olie,
  • Kruiden: p, z, salie, thijm
  • 1grote ui
  • 1 wortel
  • 1 el bruine suiker
  • 1 el wijnazijn
  • 1 klp honing,
  • 1 glas cognac
  • Bij de struisvogel gerookt spek toevoegen

Bereiding

  1. eend bruin bakken in olie.
  2. kruiden en suiker op strooien tijdens het korsten
  3. daarna wijnazijn, honing, wat bouillon, fijn gesneden uit, geraspte wortel toevoegen.
  4. Alles gaar laten worden gedurende ongeveer 1 uur, regelmatig omdraaien of overgieten met braadvocht uit de pan
  5. Afwerken met cognac, saus binden met room.

Categorieën

Print Friendly, PDF & Email