Eend met zoetzure saus

Omschrijving:

Hoofdgerecht | gevogelte | 4-6 personen
Bereidingstijd: ruim een uur.
Bron: van huis uit meegekregen

Ingrediënten:

  • Eend (of struisvogel), in stukken verdeeld
  • Olie,
  • Kruiden: p, z, salie, thijm
  • 1grote ui
  • 1 wortel
  • 1 el bruine suiker
  • 1 el wijnazijn
  • 1 klp honing,
  • 1 glas cognac
  • Bij de struisvogel gerookt spek toevoegen

Bereiding:

  • eend bruin bakken in olie.
  • kruiden en suiker op strooien tijdens het korsten
  • daarna wijnazijn, honing, wat bouillon, fijn gesneden uit, geraspte wortel toevoegen.
  • Alles gaar laten worden gedurende ongeveer 1 uur, regelmatig omdraaien of overgieten met braadvocht uit de pan
  • Afwerken met cognac, saus binden met room.

Voedingswaarde:

Energie:
Eiwitten:
Vetten:
Koolhydraten:

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten