Cupcakes met ananashart en kokostopping

Omschrijving

| klein gebak | 12 cupcakes

| 10 min voorbereiding en 45 min bereiding incl bakken

| 2019.04.10 – Colruyt inspirartiefolder; Buiten gewoon Pasen vieren.

Ingrediënten

  • 0.75 dl melk
  • 75 g boter (op kamertemperatuur)
  • 1 eetl. boter
  • 200 g bereiding voor cupcakes (of zie basisrecept cupcakes)

Voor de ananascoulis:

  • ¼ verse ananas (of 350 g ananasstukjes uit de diepvries)
  • 20 gr boter
  • 3 el suiker

Voor de topping:

  • 3 dl room (min. 30 % V.G.)
  • 3 el. kokospoeder
  • 3 el. bloemsuiker

Voor de afwerking:

  • 12 kleine paaseitjes van chocolade (melkchocolade)
  • 1 el. glittersuiker voor cupcakes (geel)

Bereiding

  1. Schil de verse ananas en snij in stukjes.
  2. Vet een bakvorm voor 12 muffins in met 1 el. boter.
  3. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  4. Klop de mix voor cupcakes onder de melk, de eieren en 75 g boter in een kom.
  5. Giet het deeg in de bakvorm en zet 30 min. in de voorverwarmde oven.
  6. Neem uit de oven en laat afkoelen. Haal de cupcakes uit de vorm.
  7. Smelt ondertussen 20 g boter in een kookpot samen met 1 el. suiker.
  8. Laat de (diepgevroren) ananasstukjes 10 min. sudderen op een zacht vuur tot u een moes hebt. Roer regelmatig.
  9. Bestrooi de ananas met 1 el. suiker en laat nog 5 min. sudderen.
  10. Voeg 1 el. suiker toe en zet het vuur hoog.
  11. Laat de ananas lichtjes karamelliseren.
  12. Haal van het vuur en mix fijn.
  13. Hol elke cupcake uit met een appelboor tot op 1 cm van de bodem.
  14. Lepel er de ananascoulis in.
  15. Klop de room met de bloemsuiker goed stijf en voeg het kokospoeder toe.
  16. Spuit de room op de cupcakes (gebruik een spuitzak met een gekarteld spuitmondje) en werk af met een paaseitje.
  17. Versier met gele glittersuiker.