Basis Cupcakes

Volgens meesterchef Rudolph van Veen via 24Kitchen. Ondertussen al aardig wat uitgeprobeerd maar dit basisrecept blijft het goed doen. Het gebruik van olie maakt de cupcake wat luchtiger dan de meer bekende botervariant. Toch liever een botervariant kiezen? Dat kan ook.

Omschrijving

| voor 12 cupcakes

| ± 10 min voorbereiding en ± 25 min afbakken

| 24Kitchen & het boek “Rudolph’s Cupcakes Compleet”

Ingrediënten

Volgens recept Rudolp v. Veen

  • 200 gr bloem
  • 7 gr bakpoeder (1 el)
  • 220 gr suiker
  • mespuntje zout
  • 1 ei
  • 180 ml melk
  • 60 ml zonnebloemolie
  • merg van 1 vanillestokje (of 1 el natuurlijke vanille-extract)

Volgens eigen recept met boter

  • 190 gr bloem
  • 220 gr suiker
  • 1 ½ tl bakpoeder
  • ¼ tl zout
  • 115 gr boter, op kamertemperatuur
  • 125 gr zure room (of simpelweg, melk)
  • 1 ei
  • 2 eidooiers
  • 1 ½ tl vanille-extract

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C (hetelucht 160 °C)
  2. Zeef de bloem en bakpoeder boven een kom
  3. Meng met een garde de suiker en het zout erdoor.
  4. Mix in een andere kom het ei met de melk, de zonnebloemolie en de vanille.
  5. Voeg beide mengsel bij elkaar en mix ze, op lage stand, tot een glad beslag.
  6. Mix het beslag vervolgens nog 10 seconden op de hoogste stand.
  7. Zet de cupcakevormpjes in een cupcaketray en vul ze voor ¾ met beslag (handige tip; gebruik een ijslepel)
  8. Bak de cupcakes in de voorverwarmde oven in ± 25 min gaar
  1. Verwarm de oven voor op 175 °C.
  2. Bekleed een cupcakevorm met papieren vormpjes.
  3. Doe de bloem, suiker, het bakpoeder en zout in een kom en roer dit door elkaar.
  4. Doe alle andere ingrediënten hierbij en mix dit tot een gladde massa in ± 1 min.
  5. Vul de papieren vormpjes voor ⅔ met het beslag. Een makkelijke manier om dat te doen is met een ijslepel.
  6. Bak de cupcakes in 22 tot 26 minuten goudbruin en gaar.
  7. Haal ze direct na het bakken uit hun metalen vormpjes en laat ze afkoelen op een rooster.

Tip 1: met ditzelfde recept kun je ook mini-cupcakes bakken. De baktijd zal dan iets korter zijn, zo’n 16 tot 20 minuten.

Tip 2: bij gebruik van zure room i.p.v. melk geeft dit een fijne smaak aan de cupcakes en zorgt voor een zachte en luchtige structuur van de cake

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten