Creatief met puree

Omschrijving:

Ter informatie
Bron: 2014.12.03 – Colruyt Inspiratiefolder. Feestelijke recepten, van aperitief tot dessert

Bereiding:

Kastanjepuree: bij wild

Meng aardappelpuree met kastanjepuree (blik) en werk af met wat fijngehakte hazelnoten of wanootpitten

Koolraappuree: bij rood vlees of wild

Meng aardappelpuree met gekookte koolraap en een scheutje olijfolie.
Meng er vlak voor het serveren wat rucola onder

Puree met artisjok en chorizo: bij vis of als hapje

Meng aardappelpree met blokjes chorizo en stukjes artisjok.
Verkruimel er geitenkaas of feta over.

Pompoenpuree met zoete aardappel: bij vis of gevogelte

Kook gelijke hoeveelheid zoet aardappelen en vruchtvlees van pompoen gaar, samen met wat knoflook en/of gember. Pureer

Gratin Dauphinois

Heerlijke gegratineerde aardappelschotel, met een romige kaassmaak.
20 á 30 min opwarmen in de oven op 200°C

Zie ook de bereiding van Gratin Dauphinois op deze site