Omschrijving:
Hoofdgerecht | bijgerecht, aardappelen | 4 personen
Bereidingstijd: ruim 60 min
Bron: 2014.12.03 – Colruyt Inspiratiefolder. Feestelijke recepten, van aperitief tot dessert
En een beetje van mezelf, meegekregen van thuis uit.
Ingrediënten:
- 8 middelgrote vastkokende aardappelen
- 1 teentje knoflook
- 1 eetl. boter
- nootmuskaat
- 2 dl room
- 0.5 L melk
- 250 gr Emmenthaler of Parmezaan (of ander geraspte kaas wat je lekker vindt)
Bereiding:
- Snij 8 middelgrote vastkokende aardappelen in schijfjes van 2 à 3 mm dik.
- Wrijf een ovenschaal in met een teentje knoflook en met 1 eetl. boter.
- Leg de aardappelschijfjes dakpansgewijs in de ovenschotel.
- Kruid met nootmuskaat, peper en zout en giet er 2 dl verse room over met ongeveer ½ ltr melk (de aardappelen moeten helemaal onderstaan).
- Schuif de schotel in een niet voorverwarmde oven en laat de aardappelen gaar worden gedurende 1 u. op 200 °C (de vloeistof moet smeuïg worden).
- Op het laatst kan je nog wat geraspte Emmenthaler (of andere geraspte kaas wat je lekker vindt) erover strooien en mee laten smelten
Voedingswaarde:
- Energie: 365 kcal
- Eiwitten: 8.8 g
- Vetten: 20.6 g
- Koolhydraten: 36.3 g