Creatief met puree
Omschrijving
| Hoofdgerecht/ bijgerecht/ 4 pers
| 2014.12.03 – Colruyt Inspiratiefolder. Feestelijke recepten, van aperitief tot dessert
Uitgelichte afbeelding
Bereiding
Kastanjepuree: bij wild
Meng aardappelpuree met kastanje puree (blik) en werk af met wat fijngehakte hazelnoten of walnoot pitten
Koolraappuree: bij rood vlees of wild
Meng aardappelpuree met gekookte koolraap en een scheutje olijfolie.
Meng er vlak voor het serveren wat rucola onder
Puree met artisjokl en chorizo: bij vis of als hapje
Meng aardappelpree met blokjes chorizo en stukjes artisjok.
Verkruimel er geitenkaas of feta over.
Pompoenpuree met zoete aardappel: bij vis of gevogelte
Kook gelijke hoeveelheid zoet aardappelen en vruchtvlees van pompoen gaar, samen met wat knoflook en/of gember. Pureer
Gratin Dauphinois
Heerlijke gegratineerde aardappelschotel, met een romige kaassmaak.
20 á 30 min opwarmen in de oven op 200°C
Zie ook hier de bereiding van Gratin Dauphinois.