Courgette roomsoep

Omschrijving

| 6 pers  

| ongeveer 30 min

| Uit eigen keuken

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • 4 courgettes
  • 2 liter water
  • 2 uien fijn snijden
  • 3 tomaten in stukjes snijden
  • 50 gram boter of olijfolie
  • 2 bouillonblokjes
  • 100 gram knoflook-kruidenroomkaas (boursin cuissin, of paturain)
  • peper, zout en kerriepoeder naar smaak (begin met 1 eetlepel kerriepoeder en proef)
  • verse peterselie of bieslook fijnhakken
  • eventueel slagroom (hoeft niet, is naar keuze)

Bereiding

  1. De courgettes schillen, de zaadjes verwijderen, wassen en in blokjes snijden.
  2. Serveer de courgettesoep met Frans brood en een sla van verse groeten voor een simpele en snelle zomerse maaltijd.
  3. Stoof de fijngesneden uien en courgettes in de boter.
  4. Voeg water, gesneden tomaten, bouillonblokjes en de kruiden toe en laat 20 minuten gaar koken.
  5. Pureer de courgettesoep fijn met de mixer en voeg er de gezonde en verse fijngehakte peterselie bij.
  6. Roer de kerrie en de knoflook-kruidenroomkaas door de soep en roer het door.
  7. Houd de soep warm.
  8. Indien je de slagroom gebruikt, klop deze (ongezoet) lobbig
  9. Schep de soep in kommen en garneer met de slagroom en geknipte bieslook

Serveer de courgettesoep met Frans brood en een sla van verse groeten voor een simpele en snelle zomerse maaltijd.

Categorieën

Print Friendly, PDF & Email