Coupe Champagne Royale

Omschrijving

| Dessert/ 4 pers

| 20 min + 3 uur vriezer

| 24Kitchen, Rudolf’s Bakkery

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

Champagneparfait

  • 35 g suiker
  • 15 g water
  • 3 eidooiers
  • 50 ml champagne
  • 350 ml room
  • 2 el amarena kersen 

Chocoladegarnering

  • 100 g witte chocolade 

Kersen

  • 100 g kersen
  • 3 takjes dragon 

Slagroom

  • 200 ml room
  • 1 el suiker 

Extra nodig

  • mixer
  • 4 coupes
  • bakpapier
  • marmeren of granieten tegel
  • spuitzak met gekartelde spuitmond

Bereiding

Champagneparfait
  1. Kook een siroop van suiker en water.
  2. Klop de eidooiers in de mixer luchtig en schuimig, giet de kokende siroop erbij en klop koud.
  3. Klop de room met de suiker stijf.
  4. Spatel de slagroom door het eidooiermengsel en meng de champagne en de amarena kersen erdoor.
  5. Verdeel de parfait over de glazen en vries de glazen minimaal 3 uur in.

Chocoladegarnering
  1. Vries de tegel minimaal 3 uur van te voren in.
  2. Smelt de chocolade au bain-marie en schep in een cornetje.
  3. Spuit banen chocolade op de bevroren tegel (deze stolt direct omdat de tegel bevroren is).
  4. Haal er direct een paletmes onderdoor en buig de chocolade in de gewenste vorm.
  5. Bewaar de chocoladegarnering in de vriezer tot de Coupe Champagne Royale geserveerd wordt.
Kersen
  1. Ontpit en halveer de kersen. Pluk en hak de dragon en meng door de kersen.
Slagroom
  1. Klop de room met de suiker stijf en schep in een spuitzak met een gekartelde spuitmond.
Coupe Champagne Royale
  1. Bouw de parfait op vlak voor dat je gaat serveren.
  2. Verdeel de kersen over de champagneparfait.
  3. Spuit er toefjes slagroom op en steek de chocoladeversieringen erin.

Tip: filmpje is te zien op 24Kitchen

Categorieën

Print Friendly, PDF & Email