Coupe Champagne Royale
Omschrijving
| Dessert/ 4 pers
| 20 min + 3 uur vriezer
| 24Kitchen, Rudolf’s Bakkery
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
Champagneparfait
- 35 g suiker
- 15 g water
- 3 eidooiers
- 50 ml champagne
- 350 ml room
- 2 el amarena kersen
Chocoladegarnering
- 100 g witte chocolade
Kersen
- 100 g kersen
- 3 takjes dragon
Slagroom
- 200 ml room
- 1 el suiker
Extra nodig
- mixer
- 4 coupes
- bakpapier
- marmeren of granieten tegel
- spuitzak met gekartelde spuitmond
Bereiding
Champagneparfait
- Kook een siroop van suiker en water.
- Klop de eidooiers in de mixer luchtig en schuimig, giet de kokende siroop erbij en klop koud.
- Klop de room met de suiker stijf.
- Spatel de slagroom door het eidooiermengsel en meng de champagne en de amarena kersen erdoor.
- Verdeel de parfait over de glazen en vries de glazen minimaal 3 uur in.
Chocoladegarnering
- Vries de tegel minimaal 3 uur van te voren in.
- Smelt de chocolade au bain-marie en schep in een cornetje.
- Spuit banen chocolade op de bevroren tegel (deze stolt direct omdat de tegel bevroren is).
- Haal er direct een paletmes onderdoor en buig de chocolade in de gewenste vorm.
- Bewaar de chocoladegarnering in de vriezer tot de Coupe Champagne Royale geserveerd wordt.
Kersen
- Ontpit en halveer de kersen. Pluk en hak de dragon en meng door de kersen.
Slagroom
- Klop de room met de suiker stijf en schep in een spuitzak met een gekartelde spuitmond.
Coupe Champagne Royale
- Bouw de parfait op vlak voor dat je gaat serveren.
- Verdeel de kersen over de champagneparfait.
- Spuit er toefjes slagroom op en steek de chocoladeversieringen erin.
Tip: filmpje is te zien op 24Kitchen