Citroencake met aardbeien en witte chocolade
Omschrijving
| Bakkerij/ gebak/ 12 porties
| ± 90 min + 30 min bakken
| gezien op facebook en gevonden bij “Bakken.nl”
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
Citroencake | Aardbeien met witte chocolade | Roomkaas frosting |
---|---|---|
|
|
|
Witte chocolade drip | Extra nodig | |
|
|
Bereiding
Citroencake
- Verwarm de oven voor op 160 °C (hetelucht).
- Spray de 3 bakvormen van 20 cm in met bakspray.
- Zeef de bloem, maïzena, bakpoeder, baksoda en in een grote kom.
- Voeg het zout en de suiker toe, meng dit door elkaar en zet even aan de kant.
- Doe de boter en de olie in de kom van de keukenmachine en mix tot het er licht en luchtig uitziet.
- Voeg 1 voor 1 de eieren toe en vervolgens de citroenrasp .
- Meng 2 druppels roze kleurstof door de karnemelk.
- Voeg ⅓ deel van het bloemmengsel toe aan de boter/olie, vervolgens een ½ deel van de karnemelk, ⅓ deel van het bloemmengsel, de resterende karnemelk en tot slot het laatste deel van het bloemmengsel.
- Mix tot alles goed vermengd is. Pas op voor overmixen! Mix niet langer dan nodig is.
- Verdeel het beslag over de 3 bakvormen.
- Bak de cake in ongeveer 30 minuten gaar.
- Steek een satéprikker in het midden van de cake om te kijken of de cake daadwerkelijk gaar is, deze moet er schoon uitkomen.
- Laat de cakes 10 minuten afkoelen in de bakvormen, los de cakes dan uit de bakvormen en laat verder afkoelen op een taartrek.
- Begin pas met vullen en afsmeren van de taart als de cakes helemaal afgekoeld zijn.
Aardbeien en witte chocolade
- Smelt de witte chocolade (200 g) au bain marie.
- Doop 5 aardbeien in de gesmolten chocolade.
- Laat de overtollige chocolade van de aardbei aflopen en leg ze op een bakpapiertje.
- Doe een klein beetje van de gesmolten witte chocolade in een spuitzak.
- Voeg een paar druppels roze kleurstof(speciaal voor chocolade) toe aan de gesmolten chocolade en herhaal stap 2 met de overgebleven 5 aardbeien.
- Doe de roze chocolade ook in een spuitzak.
- Maak, met behulp van de chocolade in de spuitzakken, streepjes over de aardbeien.
- Leg de aardbeien in de koelkast zodat de chocolade kan opstijven.
Roomkaas frosting
- Doe de eiwitten en de suiker in een hittebestendige kom en verwarm dit au bain marie tot de suiker volledig is opgelost (50 – 60 °C).
- Mix de verwarmde eiwitten in de keukenmachine tot de eiwitten stijf zijn.
- Voeg de (koude) boter klontje voor klontje toe.
- Laat het mengsel ongeveer 10 minuten mixen tot het een romige massa wordt.
- Voeg de roomkaas in kleine delen toe en mix tot alles goed vermengd is (pas weer op voor overmixen).
Witte chocolade drip maken
- Breng deslagroom (50 ml) aan de kook en giet dit over de witte chocolade (100 g).
- Laat dit even staan zodat de chocolade kan smelten.
- Roer het vervolgens goed door elkaar.
- Voeg tot slot de boter (15 g)toe en roer tot alles goed is vermengd.
- Doe de ganache in een spuitzak of spuitflesje en laat iets afkoelen.
Taart opbouwen
- Plaats een van de cakes op een taartkarton.
- Smeer een laagje frosting op de cake en verdeel daar bovenop een deel van de in stukjes gesneden verse aardbeien.
- Plaats de tweede cake op de vulling en herhaal bovenstaande.
- Sluit af met de laatste cake.
- Breng met een paletmes frosting aan op de boven- en zijkant van de taart en smeer dit dun af (crumbcoat).
- Zet de taart een kwartiertje in de koelkast om iets op te stijven.
- Kleur ondertussen de overgebleven frosting licht roze door een drupje roze kleurstof toe te voegen en goed te mengen.
- Breng een laagje roze frosting aan op de boven- en zijkant van de taart.
- Strijk mooi glad met behulp van een paletmes of een cake schraper.
- Maak drips met de witte chocoladeganache en bedek hier ook de bovenkant mee.
- Decoreer de taart met de aardbeien in chocolade en met bijvoorbeeld de witte chocoladehartjes van Dr. Oetker.