Citroencake-2

Citroencake met aardbeien en witte chocolade

Omschrijving

| Bakkerij/ gebak/ 12 porties

| ± 90 min + 30 min bakken

| gezien op facebook en gevonden bij “Bakken.nl”

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

Citroencake Aardbeien met witte chocolade Roomkaas frosting
  • 355 gr bloem
  • 25 gr maïzena,
  • 1,5 thl bakpoeder
  • 0,5 thl baksoda
  • 1 thl zout
  • 300 gr suiker
  • 70 gr boter
  • 130 m olie
  • 3 eieren
  • citroenrasp (van 2 citroenen)
  • 2 dr roze kleurstof
  • 200 gr witte chocolade (smelt druppels)
  • 5 aardbeien
  • Paar dr roze kleurstof (speciaal voor chocolade)
  • 150 gr eiwitten
  • 300 gr suiker
  • 300 gr koude ongezouten roomboter
  • 180 gr roomkaas
Witte chocolade drip Extra nodig
  • 50 ml slagroom
  • 100 gr witte chocolade (smelt druppels)
  • 15 gr ongezouten roomboter
  • 3 Taart-/springvorm Ø20cm
  • Zeef
  • Keukenmachine
  • Boter of bakspray om mee in te vetten
  • Pan met hittebestendige schaal (au bain-marie)
  • Taartkarton
  • Paletmes
  • Cake schraper
  • 2 Spuitzakken
  • Spuitzak of spuitflesje

Bereiding

Citroencake
  1. Verwarm de oven voor op 160 °C (hetelucht).
  2. Spray de 3 bakvormen van 20 cm in met bakspray.
  3. Zeef de bloem, maïzena, bakpoeder, baksoda en in een grote kom.
  4. Voeg het zout en de suiker toe, meng dit door elkaar en zet even aan de kant.
  5. Doe de boter en de olie in de kom van de keukenmachine en mix tot het er licht en luchtig uitziet.
  6. Voeg 1 voor 1 de eieren toe en vervolgens de citroenrasp .
  7. Meng 2 druppels roze kleurstof door de karnemelk.
  8. Voeg ⅓ deel van het bloemmengsel toe aan de boter/olie, vervolgens een ½ deel van de karnemelk, ⅓ deel van het bloemmengsel, de resterende karnemelk en tot slot het laatste deel van het bloemmengsel.
  9. Mix tot alles goed vermengd is. Pas op voor overmixen! Mix niet langer dan nodig is.
  10. Verdeel het beslag over de 3 bakvormen.
  11. Bak de cake in ongeveer 30 minuten gaar.
  12. Steek een satéprikker in het midden van de cake om te kijken of de cake daadwerkelijk gaar is, deze moet er schoon uitkomen.
  13. Laat de cakes 10 minuten afkoelen in de bakvormen, los de cakes dan uit de bakvormen en laat verder afkoelen op een taartrek.
  14. Begin pas met vullen en afsmeren van de taart als de cakes helemaal afgekoeld zijn.
Aardbeien en witte chocolade
  1. Smelt de witte chocolade (200 g) au bain marie.
  2. Doop 5 aardbeien in de gesmolten chocolade.
  3. Laat de overtollige chocolade van de aardbei aflopen en leg ze op een bakpapiertje.
  4. Doe een klein beetje van de gesmolten witte chocolade in een spuitzak.
  5. Voeg een paar druppels roze kleurstof(speciaal voor chocolade) toe aan de gesmolten chocolade en herhaal stap 2 met de overgebleven 5 aardbeien.
  6. Doe de roze chocolade ook in een spuitzak.
  7. Maak, met behulp van de chocolade in de spuitzakken, streepjes over de aardbeien.
  8. Leg de aardbeien in de koelkast zodat de chocolade kan opstijven.
Roomkaas frosting
  1. Doe de eiwitten  en de suiker in een hittebestendige kom en verwarm dit au bain marie tot de suiker volledig is opgelost (50 – 60 °C).
  2. Mix de verwarmde eiwitten in de keukenmachine tot de eiwitten stijf zijn.
  3. Voeg de (koude) boter klontje voor klontje toe.
  4. Laat het mengsel ongeveer 10 minuten mixen tot het een romige massa wordt.
  5. Voeg de roomkaas in kleine delen toe en mix tot alles goed vermengd is (pas weer op voor overmixen).
Witte chocolade drip maken
  1. Breng deslagroom (50 ml) aan de kook en giet dit over de witte chocolade (100 g).
  2. Laat dit even staan zodat de chocolade kan smelten.
  3. Roer het vervolgens goed door elkaar.
  4. Voeg tot slot de boter (15 g)toe en roer tot alles goed is vermengd.
  5. Doe de ganache in een spuitzak of spuitflesje en laat iets afkoelen.
Taart opbouwen
  1. Plaats een van de cakes op een taartkarton.
  2. Smeer een laagje frosting op de cake en verdeel daar bovenop een deel van de in stukjes gesneden verse aardbeien.
  3. Plaats de tweede cake op de vulling en herhaal bovenstaande.
  4. Sluit af met de laatste cake.
  5. Breng met een paletmes frosting aan op de boven- en zijkant van de taart en smeer dit dun af (crumbcoat).
  6. Zet de taart een kwartiertje in de koelkast om iets op te stijven.
  7. Kleur ondertussen de overgebleven frosting licht roze door een drupje roze kleurstof toe te voegen en goed te mengen.
  8. Breng een laagje roze frosting aan op de boven- en zijkant van de taart.
  9. Strijk mooi glad met behulp van een paletmes of een cake schraper.
  10. Maak drips met de witte chocoladeganache en bedek hier ook de bovenkant mee.
  11. Decoreer de taart met de aardbeien in chocolade en met bijvoorbeeld de witte chocoladehartjes van Dr. Oetker.

 

Categorieën

Bezoekers

N/A

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten