Een cijfertaart maken is een hele uitdaging

Met wat geduld en toewijding kan je de prachtigste taarten creëren. Deze keer een "60" gemaakt voor de 60e verjaardag van mijn man

Omschrijving

| bakkerij/ gebak/ 12 a 16  pers

| ± ruim een uur + 30 a 40 min opmaken/afwerken

| eigen creactie

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

voor de cijfertaart heb ik gebruikt gemaakt van de speciale bakvorm 

→ De inlegvormen zitten los en kan je gebruiken voor alle cijfers van 0-9 en voor alle letters van A-Z
→ Deze vorm is 37 x 23 cm. Voor de ingrediënten de omrekentabel gebruikt.
→ Deze vorm is te bestellen bij Baktotaal  of  de leukste taartenshop

  • 12 Eieren
  • 330 gr basterdsuiker
  • 2 z vanillesuiker
  • 235 gr patentbloem
  • 47 gr maïzena
  • 75 gr gesmolten boter

 

Bereiding

Taart/ biscuit
  1. volg de stappen hier voor het maken van het moskovisch beslag (biscuit)
  2. je kan dit biscuit vooraf bakken, zelfs een dag tevoren
  3. Afbakken, afgekoeld en ingepakt in plastiek folie kunne ze in de vriezer bewaard worden tot de dag vóór het opmaken en gebruik
  4. Wanneer je de taart wilt opmaken, laat de biscuit eerst rustig ontdooien
  5. Laat je eigen fantasie de vrije loop en creeer de mooiste cijfertaarten

hieronder zie je mijn 6 met brissiliene nootjes aan de zijkant – de 0 met chocoladekrullen aan de zijkant

Categorieën

Print Friendly, PDF & Email