Een cijfertaart maken is een hele uitdaging
Met wat geduld en toewijding kan je de prachtigste taarten creëren. Deze keer een "60" gemaakt voor de 60e verjaardag van mijn manOmschrijving
| bakkerij/ gebak/ 12 a 16 pers
| ± ruim een uur + 30 a 40 min opmaken/afwerken
| eigen creactie
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
voor de cijfertaart heb ik gebruikt gemaakt van de speciale bakvorm
–
→ De inlegvormen zitten los en kan je gebruiken voor alle cijfers van 0-9 en voor alle letters van A-Z
→ Deze vorm is 37 x 23 cm. Voor de ingrediënten de omrekentabel gebruikt.
→ Deze vorm is te bestellen bij Baktotaal of de leukste taartenshop
- 12 Eieren
- 330 gr basterdsuiker
- 2 z vanillesuiker
- 235 gr patentbloem
- 47 gr maïzena
- 75 gr gesmolten boter
Bereiding
Taart/ biscuit
- volg de stappen hier voor het maken van het moskovisch beslag (biscuit)
- je kan dit biscuit vooraf bakken, zelfs een dag tevoren
- Afbakken, afgekoeld en ingepakt in plastiek folie kunne ze in de vriezer bewaard worden tot de dag vóór het opmaken en gebruik
- Wanneer je de taart wilt opmaken, laat de biscuit eerst rustig ontdooien
- Laat je eigen fantasie de vrije loop en creeer de mooiste cijfertaarten
hieronder zie je mijn 6 met brissiliene nootjes aan de zijkant – de 0 met chocoladekrullen aan de zijkant