Chocoladesoepje met frambozensorbet

Omschrijving:

Dessert | 6 personen
Bereidingstijd: 10 min + 2 uur koelkast
Bron: 2013.06.19 – Colruyt inspiratiefolder, zomers picknicken

Ingrediënten:

  • 6 bollen frambozenijs
  • 1 el boter
  • 3 eieren
  • 100 gr chocopasta
  • 2 el suiker
  • 2 el pistachenoten 

Bereidingswijze:

  1. smelt de boter samen met de chocopasta in een steelpannetje op een zacht vuur.
  2. scheid de eiwitten van de eidooiers
  3. klop de eiwitten stijf samen met 1 el suiker
  4. klop de eidooiers samen met 1 el suiker tot een gladde en luchtige massa. Roer er de gesmolte chocopasta onder.
  5. Roer  er het stijfgeklopte eiwit vorozicht onder met een houten lepel. Laat minstens 2 uur afkoelen in de koelkast.
  6. hak de pistachenoten fijn.
  7. verdeel de chocolademengeling over diepe bordjes of kommetjes. Lepel er een bol frambozensorbet op een bestrooi met de fijngehakte pistachenoten.

Tip:

Ook lekker met mangosorbet

Voedingswaarde:

  • Energie: 246 kcal
  • Eiwitten: 4,6 gr
  • Vetten: 12,4 gr
  • Koolhydraten: 28,9 gr

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten