Chocoladesoepje met frambozensorbet
Omschrijving:
Dessert | 6 personen
Bereidingstijd: 10 min + 2 uur koelkast
Bron: 2013.06.19 – Colruyt inspiratiefolder, zomers picknicken
Ingrediënten:
- 6 bollen frambozenijs
- 1 el boter
- 3 eieren
- 100 gr chocopasta
- 2 el suiker
- 2 el pistachenoten
Bereidingswijze:
- smelt de boter samen met de chocopasta in een steelpannetje op een zacht vuur.
- scheid de eiwitten van de eidooiers
- klop de eiwitten stijf samen met 1 el suiker
- klop de eidooiers samen met 1 el suiker tot een gladde en luchtige massa. Roer er de gesmolte chocopasta onder.
- Roer er het stijfgeklopte eiwit vorozicht onder met een houten lepel. Laat minstens 2 uur afkoelen in de koelkast.
- hak de pistachenoten fijn.
- verdeel de chocolademengeling over diepe bordjes of kommetjes. Lepel er een bol frambozensorbet op een bestrooi met de fijngehakte pistachenoten.
Tip:
Ook lekker met mangosorbet
Voedingswaarde:
- Energie: 246 kcal
- Eiwitten: 4,6 gr
- Vetten: 12,4 gr
- Koolhydraten: 28,9 gr