Chocoladesoepje met frambozensorbet

Omschrijving

| Dessert/ 6 pers

| 10  min + 2 u koelkast

| 2013.06.19 – Colruyt inspiratiefolder, zomers picknicken

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • 6 bollen frambozenijs
  • 1 el boter
  • 3 eieren
  • 100 gr chocopasta
  • 2 el suiker
  • 2 el pistachenoten 

Bereiding

  1. smelt de boter samen met de chocopasta in een steelpannetje op een zacht vuur.
  2. scheid de eiwitten van de eidooiers
  3. klop de eiwitten stijf samen met 1 el suiker
  4. klop de eidooiers samen met 1 el suiker tot een gladde en luchtige massa. Roer er de gesmolten chocopasta onder.
  5. Roer  er het stijfgeklopte eiwit voorzichtig onder met een houten lepel. Laat minstens 2 uur afkoelen in de koelkast.
  6. hak de pistachenoten fijn.
  7. verdeel de chocolademengeling over diepe bordjes of kommetjes. Lepel er een bol frambozensorbet op een bestrooi met de fijngehakte pistachenoten.
  8. TIP: Ook lekker met mangosorbet
Voedingswaarde
Energie: 246 Kcal Eiwitten: 4,6 gr Vetten: 12,4 gr Koolhydraten: 28,9 gr

Categorieën

Print Friendly, PDF & Email