Chocoladesoepje met frambozensorbet
Omschrijving
| Dessert/ 6 pers
| 10 min + 2 u koelkast
| 2013.06.19 – Colruyt inspiratiefolder, zomers picknicken
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- 6 bollen frambozenijs
- 1 el boter
- 3 eieren
- 100 gr chocopasta
- 2 el suiker
- 2 el pistachenoten
Bereiding
- smelt de boter samen met de chocopasta in een steelpannetje op een zacht vuur.
- scheid de eiwitten van de eidooiers
- klop de eiwitten stijf samen met 1 el suiker
- klop de eidooiers samen met 1 el suiker tot een gladde en luchtige massa. Roer er de gesmolten chocopasta onder.
- Roer er het stijfgeklopte eiwit voorzichtig onder met een houten lepel. Laat minstens 2 uur afkoelen in de koelkast.
- hak de pistachenoten fijn.
- verdeel de chocolademengeling over diepe bordjes of kommetjes. Lepel er een bol frambozensorbet op een bestrooi met de fijngehakte pistachenoten.
- TIP: Ook lekker met mangosorbet
Voedingswaarde
Energie: 246 Kcal | Eiwitten: 4,6 gr | Vetten: 12,4 gr | Koolhydraten: 28,9 gr |