Chili con Carne

Omschrijving

| hoofdgerecht | 4 pers | o.a. voor mensen met een allergie

| 20 minuten

| Recept uit eigen keuken

| | zelfgemaakte kruidenmix voor mensen met een allergie

Ingrediënten

  • 500 gr rundergehakt
  • 450 gr rode/bruine bonen (merk Plus, is melkvrij)
  • 1 klein blikje mais a 150 gr (merk Plus, is melkvrij)
  • 1 bakje verse champignons 500 gr
  • 1 el olijfolie of (blue band vloeibare bakboter, is melkvrij)
  • 1 blik tomatenblokjes a 400 gr (merk Plus, is melkvrij)
  • 1 klein blikje tomatenpuree (merk Delmonte, is melkvrij)
  • 2 el kruidenmix (zelfgemaakte kruidenmix zoals hier beschreven)
  • Heb je nergens last van, kan je uiteraard ook een zakje mix voor chili uit de supermarkt gebruiken)

Bereiding

  1. Bak je gehakt rul in de olijfolie of vloeibare blue band
  2. Giet de bruine bonen en de mais in een vergiet en spoel af
  3. Voeg deze bij het gehakt
  4. Snij de champignons in plakjes en voeg toe
  5. Voeg de tomatenblokjes en de tomatenpuree erbij
  6. Voeg je eigen kruidenmengsel toe
  7. Voeg ± 200 cc water toe
  8. Roer alles goed door elkaar en laat het geheel ± 30 min op laag vuur pruttelen met af en toe doorroeren

Klaar, eet smakelijk

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten