Chilli con Carne
Omschrijving
| Hoofdgerecht/ 4 pers/ kan ook voor mensen met allergie
| ongeveer 20 min
| Recept uit eigen keuken
| zelfgemaakte kruidenmix voor mensen met een allergie vindt je hier.
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- 500 gr rundergehakt
- 450 gr rode/bruine bonen (merk Plus, is melkvrij)
- 1 klein blikje mais a 150 gr (merk Plus, is melkvrij)
- 1 bakje verse champignons 500 gr
- 1 el olijfolie of (blue band vloeibare bakboter, is melkvrij)
- 1 blik tomatenblokjes a 400 gr (merk Plus, is melkvrij)
- 1 klein blikje tomatenpuree (merk Delmonte, is melkvrij)
- 2 el kruidenmix (zelfgemaakte kruidenmix zoals hier beschreven)
- Heb je nergens last van, kan je uiteraard ook een zakje mix voor chili uit de supermarkt gebruiken)
Bereiding
- Bak je gehakt rul in de olijfolie of vloeibare blue band
- Giet de bruine bonen en de mais in een vergiet en spoel af
- Voeg deze bij het gehakt
- Snij de champignons in plakjes en voeg toe
- Voeg de tomatenblokjes en de tomatenpuree erbij
- Voeg je eigen kruidenmengsel toe
- Voeg ± 200 cc water toe
- Roer alles goed door elkaar en laat het geheel ± 30 min op laag vuur pruttelen met af en toe doorroeren
Klaar, eet smakelijk