Chili con Carne: kruidenmix

Zelf kruidenmix maken voor Chili con Carne

Omschrijving

| kruiden algemeen

| paar minuten

| 2019.04.10 – Colruyt inspirartiefolder; Buiten gewoon Pasen vieren.

| glutenvrije kruidenmix

Uitgelichte afbeelding

Ter info

Met dit recept maak je heerlijk je eigen kruidenmengsel voor een heerlijk chili con carne. Geen zakjes of pakjes nodig. Met deze hoeveelheid heb je meer dan genoeg en kan je afgesloten goed bewaren voor een volgende keer. Je kan hier eventueel naar eigen smaak mee variëren.

Een zakje mix chili con carne van bv Knorr (of vele andere merken) kunnen  melk, ei, selderij en mosterd bevattenDoor je kruidenmix zelf te maken kan je allergische reacties voorkomen en toch heerlijk chili eten.

succes

Ingrediënten

  • 1 el komijn
  • 1 el kaneel
  • ½ el chilipoeder
  • 1 el knoflookpoeder
  • 2 el paprikapoeder (mild)
  • ½ el korianderpoeder
  • snufje zout en peper

Bereiding

  1. Meng alle ingrediënten door elkaar en doe in een afgesloten potje of bakje.
  2. Door de kaneel smaakt de chili con carne een tikje zoet maar licht pittig tegelijk.
  3. Wil je een pittige chili con carne maken dan kun je wat meer chilipoeder gebruiken.
  4. Gebruik bij een recept voor 4 personen 2 eetlepels van dit kruidenmengsel in de saus.

Mijn eigen Chili con Carne zelf (met o.a. deze kruiden) kun je hier zien.

Categorieën

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten