Chili con Carne: kruidenmix

Omschrijving

| zelfgemaakte kruidenmix voor mensen met een allergie

| paar minuten

| 2019.04.10 – Colruyt inspirartiefolder; Buiten gewoon Pasen vieren.

| | zelfgemaakte kruidenmix voor mensen met een allergie

Met dit recept maak je heerlijk je eigen kruidenmengsel voor een heerlijk chili con carne. Geen zakjes of pakjes nodig. Met deze hoeveelheid heb je meer dan genoeg en kan je afgesloten goed bewaren voor een volgende keer. Je kan hier eventueel naar eigen smaak mee variëren.

Een zakje mix chili con carne van bv Knorr (of vele andere merken) kunnen  melk, ei, selderij en mosterd bevatten. Door je kruidenmix zelf te maken kan je allergische reacties voorkomen en toch heerlijk chili eten

Ingrediënten

  • 1 el komijn
  • 1 el kaneel
  • ½ el chilipoeder
  • 1 el knoflookpoeder
  • 2 el paprikapoeder (mild)
  • ½ el korianderpoeder
  • snufje zout en peper

Bereiding

  1. Meng alle ingrediënten door elkaar en doe in een afgesloten potje of bakje.
  2. Door de kaneel smaakt de chili con carne een tikje zoet maar licht pittig tegelijk.
  3. Wil je een pittige chili con carne maken dan kun je wat meer chilipoeder gebruiken.
  4. Gebruik bij een recept voor 4 personen 2 eetlepels van dit kruidenmengsel in de saus.

NB: Wil je mijn eigen chili con carne uitproberen? Klik dan hier en geniet. Succes verzekerd.