Chicken Parmigiana

Omschrijving

| Hoofdgerecht/ gevogelte/ 4 pers

| ± 35 min + 15 min in de oven

| Info kaartje uit de AH winkel

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • 800 gr vastkokende aardappelen
  • 1 sn wit brood
  • 100 gr Parmigiano Reggiano
  • 1 ei
  • 2 el tarwebloem
  • 345 gr kipfilethaasjes
  • 5 el olijfolie
  • 400 gr tomatenblokjes
  • 350 gr tomato frito
  • 1 bol mozzarella
  • 2 tenen knoflook

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Schil de aardappelen en snijd in plakjes.
  3. Kook de aardappelen 10 min. in water met zout en giet af.
  4. Rooster ondertussen het brood en verkruimel het boven een diep bord.
  5. Rasp de Parmezaanse kaas en voeg toe aan het brood.
  6. Klop in een ander diep bord het ei los met een vork.
  7. Doe de bloem in een derde bord.
  8. Bestrooi de kip met peper en zout en wentel achtereenvolgens door de bloem en het ei en bedek helemaal met het broodmengsel.
  9. Verhit olie in de koekenpan.
  10. Bak de kip in 4 min. Goudbruin, keer halverwege.
  11. Meng de tomatensaus en de tomatenblokjes in een ovenschaal en leg de kip erop.
  12. Snij de mozzarella in plakken en leg ze op de kip.
  13. Bak ± 15 min. in de oven.
  14. Snij de knoflook fijn, ris de blaadjes van de tijm.
  15. Verhit de rest van de olie in een grote koekenpan, fruit de knoflook 1 min. en voeg de tijm en aardappelen toe.
  16. Bak in 15 min. goudbruin op middelhoog vuur, schep om.

TIP: vervang de kipfilet door varkensfiletlapjes à la minute voor een Parmigiana met varkensvlees.

Voedingswaarde
Energie: 680 Kcal Vetten: 31 gr
waarvan verz. vetzuren: 12 gr
Koolhydraten: 52 gr
waarvan suikers: .. gr
Eiwitten: 45 gr Vezels: 5 gr Natrium: 1045 mg

 

Categorieën

Print Friendly, PDF & Email