Chicken Parmigiana
Omschrijving
| Hoofdgerecht/ gevogelte/ 4 pers
| ± 35 min + 15 min in de oven
| Info kaartje uit de AH winkel
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- 800 gr vastkokende aardappelen
- 1 sn wit brood
- 100 gr Parmigiano Reggiano
- 1 ei
- 2 el tarwebloem
- 345 gr kipfilethaasjes
- 5 el olijfolie
- 400 gr tomatenblokjes
- 350 gr tomato frito
- 1 bol mozzarella
- 2 tenen knoflook
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Schil de aardappelen en snijd in plakjes.
- Kook de aardappelen 10 min. in water met zout en giet af.
- Rooster ondertussen het brood en verkruimel het boven een diep bord.
- Rasp de Parmezaanse kaas en voeg toe aan het brood.
- Klop in een ander diep bord het ei los met een vork.
- Doe de bloem in een derde bord.
- Bestrooi de kip met peper en zout en wentel achtereenvolgens door de bloem en het ei en bedek helemaal met het broodmengsel.
- Verhit olie in de koekenpan.
- Bak de kip in 4 min. Goudbruin, keer halverwege.
- Meng de tomatensaus en de tomatenblokjes in een ovenschaal en leg de kip erop.
- Snij de mozzarella in plakken en leg ze op de kip.
- Bak ± 15 min. in de oven.
- Snij de knoflook fijn, ris de blaadjes van de tijm.
- Verhit de rest van de olie in een grote koekenpan, fruit de knoflook 1 min. en voeg de tijm en aardappelen toe.
- Bak in 15 min. goudbruin op middelhoog vuur, schep om.
TIP: vervang de kipfilet door varkensfiletlapjes à la minute voor een Parmigiana met varkensvlees.
Voedingswaarde
Energie: 680 Kcal | Vetten: 31 gr waarvan verz. vetzuren: 12 gr |
Koolhydraten: 52 gr waarvan suikers: .. gr |
Eiwitten: 45 gr | Vezels: 5 gr | Natrium: 1045 mg |