Carpaccio van kiwi en ananas met schuimpjes

Omschrijving

| Dessert/ 4 pers

| ongeveer 1 uur

| 2013.05.22 – Colruyt inspiratiefolder, fris en zó lekker

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • 4 bolletjes ijs (naar keuze)
  • 3 kiwi’s
  • 3 passie vruchten
  • ⅓ ananas
  • ¼ plantje munt
  • 2 eiwitten
  • 2 el gemalen kokosnoot
  • 2 el vloeibare honing
  • 3 el bloemsuiker
  • 3 el witte rum

Bereiding

(10 min + 30 min marineren)

  1. snij de kiwi en de ananas in fijne plakken
  2. lepel het vruchtvlees uit de passievruchten en duw door een zeef
  3. snipper de munt fijn
  4. meng de honing met het passievruchtensap en de rum.
  5. voeg de fijngesnipperde muntblaadjes toe en giet over de kiwi- en ananasplakken. Laat minstens 30 min marineren in de koelkast.

(25 min. + afkoelen)

  1. Verwarm de oven voor op 150 °C.
  2. klop de eiwitten stevig op en voeg op het einde de bloemsuiker toe. Meng voorzichtig.
  3. neem 2 eetlepels, schep wat eiwit op de ene lepel en maak er met de andere lepel een eivorm van.
  4. maak zo 12 vormpjes en leg ze op een bakplaat.
  5. bestrooi met de gemalen kokosnoot en bak 15 min. in de voorverwarmde oven. Laat afkoelen.
  6. Verdeel het fruit in waaier vorm over de borden. Wissel daarbij telkens 1 plakje ananas af met 2 plakjes kiwi. Lepel de marinade over het fruit. Leg op elk bord een bolletje ijs in het midden en geef er 2 schuimpjes bij. 
Voedingswaarde
Energie: 278 Kcal Eiwitten: 4,9 gr Vetten: 8,4 gr Koolhydraten: 39,7 gr

Categorieën

Print Friendly, PDF & Email