Broodpudding

Misschien een variatie op de standaard broodpudding, maar wel zo lekker

Omschrijving

| Dessert/ 4 pers

| ± 50 min

| Info kaartje uit de Lidl winken (jaar, mnd?)

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • 6 sneetjes (wit) brood (ikzelf gebruik bruin brood, lukt ook)
  • 75 gr boter
  • 100 gr suiker
  • 1 thl kaneel
  • 5 dl melk
  • 4 eieren
  • 2 appels
  • Sap van ½ citroen

Bereiding

  1. Besmeer de boterhammen aan beide kanten met boter en snij ze schuin door
  2. Schil de appels, deel ze in vieren en verwijder het klokhuis
  3. Snij de partjes in dunnen plakjes en besprenkel ze met citroensap
  4. Meng de suiker met het kaneel
  5. Klop de eieren los in een kom en meng met de melk
  6. Leg het brood samen met de appel in een ovenschaal en bestrooi met de kaneelsuiker
  7. Verwarm de oven voor op 200 °C
  8. Giet de melk over het brood en laat het 10 min trekken
  9. Zet de schaal 25 min in de voorverwarmde oven

Categorieën