Broodpudding
Misschien een variatie op de standaard broodpudding, maar wel zo lekkerOmschrijving
| Dessert/ 4 pers
| ± 50 min
| Info kaartje uit de Lidl winken (jaar, mnd?)
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- 6 sneetjes (wit) brood (ikzelf gebruik bruin brood, lukt ook)
- 75 gr boter
- 100 gr suiker
- 1 thl kaneel
- 5 dl melk
- 4 eieren
- 2 appels
- Sap van ½ citroen
Bereiding
- Besmeer de boterhammen aan beide kanten met boter en snij ze schuin door
- Schil de appels, deel ze in vieren en verwijder het klokhuis
- Snij de partjes in dunnen plakjes en besprenkel ze met citroensap
- Meng de suiker met het kaneel
- Klop de eieren los in een kom en meng met de melk
- Leg het brood samen met de appel in een ovenschaal en bestrooi met de kaneelsuiker
- Verwarm de oven voor op 200 °C
- Giet de melk over het brood en laat het 10 min trekken
- Zet de schaal 25 min in de voorverwarmde oven