Boterroom fondant

Wordt met name veel gebruikt bij het garneren van slagroomtaarten, verjaardagstaarten...

Omschrijving

| Bakkerij/ gebak/ room/ boterroom/ fondant

| voorbereiding 15 min / klaar in 15 min

| uit eigen ervaringen en creativiteit

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • 250 ml golden syrup (stroop)
  • 250g boter, zacht
  • 1/2 theelepel zout
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 1 kg poedersuiker

Bereiding

Bak eerst  je biscuittaart of cake
Na het afkoelen kan je hem bekleden naar hartelust. Laat je fantasie de vrije loop
  1. Roer in een grote kom de boter en golden syrup samen.
  2. Mix het zout en de vanille erdoor en mix dan geleidelijk de poedersuiker erdoor tot een stijf deeg ontstaat. Als je een mixer gebruikt, neem dan de deeghaken. Of kneed met de hand. Als het deeg plakkerig is, kneed er dan meer poedersuiker door tot het glad is.
  3. Bewaar in een luchtdichte trommel op kamertemperatuur of in de koelkast.
  4. Om te gebruiken, rol je het uit op een schoon oppervlak dat bestoven is met poedersuiker tot een dikte van 1/4 cm of dunner.
  5. Leg over geglazuurde en gekoelde cakes en druk tegen de zijkanten aan, of snij in repen om andere decoraties te maken.
TIP

Wanneer je kleine randjes of bloemetjes of figuurtjes wil maken met bv een silicone mal werkt het ideaal om je mal ook met poedersuiker te bestrooien. Je vormpjes krijg je dan heel makkelijk uit de mal.

 

Categorieën

Print Friendly, PDF & Email