Botercrème

Omschrijving

Bakkerij | Créme | botercreme | 
Bereidingstijd: 
Bron: 

Ingrediënten

  • 250 gram poedersuiker, of suikerbakkerspoeder voor een beter resultaat
  • 125 gram ongezouten roomboter
  • 3 eetlepels water
  • eventueel een kleurstof

Bereiding:

  1. Mix op kamertemperatuur de boter in een kom.
  2. Zeef de poedersuiker of suikerbakkerspoeder in de kom en voeg water toe, goed mixen en het is klaar voor gebruik.
  3. Voor een fris resultaat voeg je de schil van een citroen of sinaasappel toe of 3 eetlepels van sinaasappelsap in plaats van water.
  4. Voor lekkere andere varianten van dit recept kan je ook het water of sinaasappelsap vervangen door amaretto, rum, Baileys of een andere drank.

Bewaartip:

Botercrème bewaren kan, mits je het niet met rauwe eieren of zuivel hebt gemaakt.
Als je het met rauwe eieren of zuivel hebt bereid moet je het eigenlijk direct op je taart en/of cupcakes aanbrengen.
Botercrème bewaren in de koelkast kan gedurende twee weken, mits je het recept met alleen (room)boter en poedersuiker of suikerbakkerspoeder hebt gemaakt.
Botercrème bewaren in de vriezer kan ook, maar denk eraan dat je het na het ontdooien eerst op kamertemperatuur laat komen, voordat je het opnieuw gaat mengen of gebruiken, anders zal het mogelijk gaan schiften of wordt het korrelig.

 

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten