Bosvruchten met vanille mascarpone

Omschrijving:

Dessert | ijs en vruchten | 4 personen
Bereidingstijd: 25 min + 4 u vriezer
Bron: Boodschappen magazine 12-2013

Ingrediënten:

  • 300 gr diepvries bosvruchten, ontdooid
  • 2 el bosvuchtenjam
  • 1 el port of sinaasappellikeur
  • 125 gr mascarpone
  • 1 vanillestokje, open gesneden, merg eruit
  • Sap van ½ citroen

Voor de glühweingranité:

  • 150 gr suiker
  • Sap van 1 sinaasappel
  • 1 laurierblaadje
  • 4 kruidnagels
  • 1 kaneelstokje
  • 1 fles rode wijn

Bereidingswijze:

  1. Begin een dag van tevoren met de glühwein granité.
  2. Verwarm 175 ml water met de suiker, het sinaasappelsap, laurierblaadje, de kruidnagels (gestoken in een sinaasappelschil of het laurierblaadje) en het kaneelstokje.
  3. Giet de wijn erbij en laat even zachtjes koken. Laat afkoelen.
  4. Zeef het mengsel en vreis het in een lage diepvriesdoos in. Roer het mengsel regelmatig met een vork om tot een korrelige granité. Laat minimaal 4 uur bevriezen.
  5. Meng de bosvruchten met de jam en port of sinaasappellikeur en verdeel over 4 glazen. Zet de glazen met het fruit even in de diepvries zodat ze goed koud zijn. Meng de mascarpone met het vanillemerg en citroensap. Verdeel de mascarpone over het fruit en vul de glazen af met de glühwein gratiné. 

Tip:

  • bespaar tijd en neem 1 fles glühwein voor de granité
  • vervang het vanillemerg door 2 zakjes vanillesuiker 

Voedingswaarde:

  • Energie: 510 Kcal
  • Eiwitten: 3 gr
  • Vetten: 15 gr (waarvan 9g verzadigd)
  • Koolhydraten: 55 gr