Bosvruchten met vanille mascarpone

Omschrijving

| Dessert/ 4 pers

| 25 min + 4 u vriezer

| 2013.12 – Boodschappen magazine

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • 300 gr diepvries bosvruchten, ontdooid
  • 2 el bosvuchtenjam
  • 1 el port of sinaasappellikeur
  • 125 gr mascarpone
  • 1 vanillestokje, open gesneden, merg eruit
  • Sap van ½ citroen

Voor de glühweingranité

  • 150 gr suiker
  • Sap van 1 sinaasappel
  • 1 laurierblaadje
  • 4 kruidnagels
  • 1 kaneelstokje
  • 1 fles rode wijn

Bereiding

  1. Begin een dag van tevoren met de glühwein granité.
  2. Verwarm 175 ml water met de suiker, het sinaasappelsap, laurierblaadje, de kruidnagels (gestoken in een sinaasappelschil of het laurierblaadje) en het kaneelstokje.
  3. Giet de wijn erbij en laat even zachtjes koken. Laat afkoelen.
  4. Zeef het mengsel en vries het in een lage diepvriesdoos in. Roer het mengsel regelmatig met een vork om tot een korrelige granité. Laat minimaal 4 uur bevriezen.
  5. Meng de bosvruchten met de jam en port of sinaasappellikeur en verdeel over 4 glazen. Zet de glazen met het fruit even in de diepvries zodat ze goed koud zijn. Meng de mascarpone met het vanillemerg en citroensap. Verdeel de mascarpone over het fruit en vul de glazen af met de glühwein gratiné. 
  6. TIP:
    1. Bespaar tijd en neem 1 fles glühwein voor de gratiné.
    2. Vervang het vanillemerg door 2 zakjes vanillesuiker
Voedingswaarde
Energie: 510 Kcal Eiwitten: 3 gr Vetten: 15 gr Koolhydraten: 55 gr

Categorieën

Print Friendly, PDF & Email